Last news in Fakti

26 Април, 2023 23:59 1 412 3

Интер е на финал за Купата на Италия след победа над Ювентус

  • интер-
  • ювентус-
  • купата на италия-
  • футбол

Федерико Димарко реализира единственото попадение в полза на "нерадзурите" в 15-тата минута на двубоя

Интер е на финал за Купата на Италия след победа над Ювентус - 1

Интер победи Ювентус с 1:0 във втория полуфинал за Купата на Италия и общ резултат 2:1. Федерико Димарко реализира единственото попадение в полза на "нерадзурите" в 15-тата минута на двубоя.

Така Интер се класира отново на финала за Купата, след триумфа през 2022-а година, именно срещу Ювентус. Възпитаниците на Симоне Индзаги изчакват в битката за трофея един измежду Кремонезе и Фиорентина, като "виолетовите" имат преднина от 2:0 след първата среща, но предстои реванш.

Още в 3-ата минута Интер погледна към вратата на "бианконерите". Лаутаро Мартинес бе много близо до това да засече с глава центриране на Николо Барела, но се размина със сантиметри. Топката стигна до Един Джеко на далечната греда, но и той не успя да стреля.

В 15-ата минута домакините стигнаха до попадение. Николо Барела изведе Федерико Димарко с пас по земя, а той изпрати топката в мрежата за 1:0.

Първата добра възможност за гостите дойде в 26-ата минута. Тогава Де Шилио се озова на добра позиция в наказателното поле и отправи доста опасен изстрел с глава, който мина встрани от вратата.

Лаутаро Мартинес бе намерен на границата на наказателното поле в 32-ата минута. Аржентинецът си спря топката на гърдите, а след това шутира, но топката прелетя високо над напречната греда.

Две минути по-късно опасността се пренесе пред вратата на Интер. Филип Костич затрудни сериозно Онана с изстрел извън пеналтерията. Стражът на "нерадзурите" се намеси и изби в корнер, при който обаче гостите не стигнаха до ново положение.

В 38-ата минута пък Лаутаро Мартинес стреля по земя, а Матия Перин се намеси решително.

Второто полувреме започна с добра игра на гостите. В 49-ата минута Фабио Мирети изпрати изстрел от движение към вратата, но прати топката над напречната греда. Две минути след това Мануел Локатели си спечели пространство и стреля извън наказателното поле. Андре Онана обаче отново се намеси.

В 53-ата минута пък Един Джеко успя да стигне до попадение във вратата на "бианконерите", но радостта му продължи кратко, след като стана ясно, че има засада. Голът бе отменен.

В 67-ата минута Лаутаро Мартинес беше близо да реализира, след като Дъмфрис проби отлично отдясно и пусна остро подаване по земя, до което обаче Лаутаро не успя да стигне дори с плонж.

Интер отново бе близо до гола в 73-ата минута. Топката стигна до Мхитарян след блокиран удар на Димарко. Мхитарян обаче не успя да преодолее Перин, който показа фантастична реакция и изби удара му.

Далечен изстрел на Ди Мария в 77-ата минута не успя да затрудни стражът на "нерадзурите", който се намеси спокойно.

Пет минути преди края на редовното време Матео Брозович стигна до топката и стреля с глава, но ударът му бе спасен, което доведе до корнер. При него топката стигна до Дъмфрис, който стреля от сериозна дистанция и много неточно.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 България

    1 0 Отговор
    За разпродадения докрай стадион Христо Ботев в Пловдив и еуфорията около първия мач ще напишете ли нещо най-после????
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.