Last news in Fakti

18 Май, 2023 17:02 1 382 2

Шефът на Ман Сити: Челси, Ман Юнайтед и Арсенал харчат повече от нас!

  • арсенал-
  • манчестър юнайтед-
  • челси-
  • футбол-
  • висша лига-
  • феран сориано-
  • манчестър сити

Погледнете направените инвестиции в нови състезатели в Англия за последната година или за три-пет назад

Шефът на Ман Сити: Челси, Ман Юнайтед и Арсенал харчат повече от нас! - 1
Снимка:

Изпълнителният директор на Манчестър Сити Феран Сориано не приема обвиненията, че клубът постига успехи заради хвърлените стотици милиони за нови футболисти. Той даже смята, че традиционни конкуренти в Англия като Арсенал, Манчестър Юнайтед и Челси дават доста повече средства за играчи.

“Погледнете направените инвестиции в нови състезатели в Англия за последната година или за три-пет назад - коментира Сориано пред Movistar. - Ние никога не сме били клубът, който е плащал най-много. Има много други, които инвестират повече от нас в това - Челси, Манчестър Юн, Арсенал. Просто не са верни твърденията, че ние сме тези, които са спечелили, защото са отделили най-много средства за играчи”.

Съставът на Джосеп Гуардиола е близо до требъл, защото е на крачка от защита на титлата си в Премиър лийг и е на финалите в Шампионската лига и ФА Къп.

Статистиката обаче показва, че за последните десет години само Челси е “пръснал” повече пари за нови футболисти от Манчестър Сити. За този период клубът от “Етихад” е похарчил 1,67 млрд. евро за 225 играчи. “Сините” са привлекли 314 състезатели срещу 1,99 млрд. евро. Манчестър Юнайтед е трети с 1,60 млрд. (164 футболисти), следван от Арсенал 1,15 млрд (159) и Ливърпул 1,09 млрд. (172).


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    0 0 Отговор
    То днешно време и футбола не е футбол вече ....
  • 2 КАЛАШНИКОВ

    0 0 Отговор
    Що се оправдават и мрънкат- май нещо се е размирисало около разследването за финансов феърплей!!? И накрая на сезона- толкова мачове в ШЛ,първенство,различни купи.......и търчат свежи като репички, нещо май ги ЗОБЯТ ЯКО с химийка,той Карфиола си пада по това....!!!