Last news in Fakti

21 Май, 2023 17:00 1 003 2

Гуардиола: За да бъдем в книгите, истинските книги, трябва да спечелим Шампионската лига

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • пеп гуардиола-
  • шампионска лига

"Гражданите" вече спечелиха Висшата лига за трети пореден сезон и стигнаха до финалите на ФА Къп и Шампионската лига

Гуардиола: За да бъдем в книгите, истинските книги, трябва да спечелим Шампионската лига - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити е в нажежена форма и може да спечели требъл този сезон, което ще ги направи едва вторият английски клуб след Манчестър Юнайтед, постигнал това постижение. "Гражданите" вече спечелиха Висшата лига за трети пореден сезон и стигнаха до финалите на ФА Къп и Шампионската лига. Но въпреки всички успехи, Пеп Гуардиола твърди, че за да бъдат смятани за най-добрите, те трябва да спечелят Шампионската лига този сезон.

Говорейки пред The ​​Times, Гуардиола каза: "Отборът е наистина добър, но съм съгласен с медиите и хората, които казват, че трябва да спечелим трофея в Европа, за да бъдем считани за велик отбор. Тези отбори са печелили не само веднъж, а много пъти в Европа. Радостта от достигането до финала на Шампионската лига е толкова приятна, невероятно е да си тук отново и отново.

"Нищо няма да промени това, но ако бъдем смятани за един от най-добрите отбори, трябва да спечелим Шампионската лига. В противен случай моето мнение, за това колко добър е Сити, няма да се промени. Но да бъдем в книгите, истинските книги, трябва да направите това. Имахме четири Висши лиги и почувствахме, че трябва да се борим за още една. Защо трябва да спре? Защо да спрем, след като загубихме полуфинала на Шампионска лига миналия сезон и да не опитвате отново и отново? Най-добрите клубове винаги гладуват. Те искат още и още."

Под ръководството на Гуардиола Манчестър Сити постигна успех в огромен мащаб. През последните седем години "гражданите" спечелиха пет титли от Висшата лига, четири купи Карабао и един трофей от ФА Къп. Единственият трофей, който е убягнал на "сините от Манчестър" е Шампионската лига. Те бяха близо до спечелването на титлата през сезон 2020/21, но загубиха от Челси на финала.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мдаа..

    2 0 Отговор
    По-истински книги от тоалетните книги няма,цялото човечество ги чете по няколко пъти на ден
  • 2 Пеп ще се провали

    3 2 Отговор
    Интер Милано ще спечели Шампионската лига.