Last news in Fakti

21 Май, 2023 20:30 1 698 0

Големите празненства за Манчестър Сити стартираха след победа над Челси (ВИДЕО)

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • челси

Третият пореден успех на „гражданите” в английския шампионат бе узаконен още вчера, когато Арсенал загуби от Нотингам Форест и окончателно загуби и шансове за първото място

Големите празненства за Манчестър Сити стартираха след победа над Челси (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Отборът на Манчестър Сити победи с 1:0 у дома тима на Челси и започна със същинските празненства по повод титлата във Висшата лига. Третият пореден успех на „гражданите” в английския шампионат бе узаконен още вчера, когато Арсенал загуби от Нотингам Форест и окончателно загуби и шансове за първото място.

Въпреки протоколния характер на срещата днес, футболистите на Пеп Гуардиола подходиха сериозно и записаха пореден успех през кампанията.

Големите празненства за Манчестър Сити стартираха след победа над Челси (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

Единствения гол в мача вкара Хулиан Алварес, който регистрира 16-я си гол от началото на кампанията, като аржентинецът се нарежда на втора позиция в голмайсторската листа на „гражданите”.

Двубоят започна с шампионски шпалир от играчите на Челси за футболистите на Манчестръ Сити, които излязоха на терена в компанията на своите деца.

Още в първите три минути на срещата домакините създадоха две много добри опасности за гол., Първо Калвин Филипс имаше шанс да обстрелва вратата на Челси, но Фофана подложи крак и изби в корнер. След центрирането от ъгловия удар, отбраната на гостите отново не се справи добре, и Серхио Гомес от своя страна също отправи силен шут, но не уцели вратата.

Натискът на домакините даде резултат в 12-ата минута, когато Хулиан Алварес „разпечата” вратата на гостите. След грешка на Фофана при изнасянето на топката, „гражданите” организираха мълниеносна контраатака, при която Палмър изведе Алварес отдясно, а аржентинецът с кинжален удар не остави шансове на Арисабалага. Това бе 16-то попадение за нападателя от началото на сезона. Голът на Алварес също бе под номер 100 за Сити у дома през сезона във всички състезания. Това са цели 34 попадения повече от всеки друг отбор в Топ първенствата на Европа. За сравнение, в Германия Байерн Мюнхен е отбелязал 66, Манчестър Юнайтед – 65, Борусия Дортмунд – 58 и Реал Мадрид – 57.

Футболистите на Челси трудно намираха отговор на атаките на своите противници, а Щефан Ортега на вратата на домакините нямаше абсолютно никаква работа. Малмър имаше добра възможност да увеличи преднината на своя тим, но ударът му бе избит от Чалоба пред голлинията.

Големите празненства за Манчестър Сити стартираха след победа над Челси (ВИДЕО)
Снимка: БГНЕС

В 29-ата минута Фил Фоудън бе на сантиметри от това да се разпише. Калвин Филипс намери английския национал с дълъг пас отдясно по нападението на Сити. Фоудън овладя с едно докосване и веднага опита прехвърлящ удар по диагонала. Топката мина над Арисабалага, но не попадна в рамката на вратата и излезе на сантиметри от десния страничен стълб.

Едва в 33-ата минута отбраната на Сити се пропука. Кай Хаверц изведе с отличен пас Рахийм Стърлинг зад отбраната на домакините, той напредна добре, но останал сам срещу вратаря на „гражданите”, не успя да го преодолее. Стърлинг стреля по земя, но Ортега спаси с крак. Това бе първият точен удар за лондончани от началото на срещата на „Етихад”.

Две минути по-късно столичани бяха още по-близо до това да изравнят. Люис Хол получи отляво и центрира остро на далечната греда към Галъхър. Той стреля с глава, но прати топката в левия страничен стълб, а веднага след това стражът на домакините изби с крак и предотврати сигурен гол.

През втората част темпото в мача спадна осезаемо, като двата тима откровено доиграваха мача. В 71-ата минута Хулиан Алварес реализира нов гол във вратата на Челси, но той бе правилно отменен заради игра с ръка на Рияд Марез, който асистира на аржентинеца. Положението бе разгледано в ВАР, но в крайна сметка главният рефер нямаше нужда от много време, за да отмени попадението.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА