Last news in Fakti

21 Май, 2023 21:39 1 146 1

Реал Мадрид с второ разочарование за седмицата, загуби от Валенсия

  • реал мадрид-
  • футбол-
  • валенсия

Валенсия победи с 1:0 тима на Карло Анчелоти на “Местая” в двубой, изпълнен със сблъсъци и емоции

Реал Мадрид с второ разочарование за седмицата, загуби от Валенсия - 1
Снимка: БГНЕС

Реал Мадрид преживя второ разочарование през тази седмица след отпадането от Шампионската лига. Валенсия победи с 1:0 тима на Карло Анчелоти на “Местая” в двубой, изпълнен със сблъсъци и емоции. Единственото попадение реализира Диего Лопес в 33-ата минута. В самия край на срещата Винисиус бе изгонен след втори жълт картон.

“Прилепите” изиграха добър мач и постигнаха изключително важен успех, който ги доближи до оставането в Ла Лига. Реал пък вече е на трета позиция, след като по-рано днес Атлетико Мадрид го изпревари.

Домакините стартираха на висока скорост и бързо стигнаха до ситуации пред вратата на Куртоа. Те на два пъти поискаха дузпа след падания на Кавани и Клуйверт, но съдията прецени, че няма нарушения. Постепенно Реал започна да има повече контрол и предимство по отношение владеенето на топката, но тимът на Рубен Бараха бе много опасен на контраатаки. Защитата на “прилепите” като цяло се справяше, въпреки че на два пъти допусна колебания, но те не бяха фатални.

Валенсия поведе в 33-ата минута, след като отбраната на Реал пропусна опит за подаване на Клуйверт, а след рикошет топката отиде при Диего Лопес на далечната греда и той я прати в мрежата. Грешките в играта на гостите продължаваха и те доста лесно губеха топката. Домакините можеха да удвоят преднината си в 39-ата минута, когато Хави Гера се озова на добра позиция, но ударът му не затрудни Куртоа. Малко по-късно Винисиус стреля неточно с глава, а това бе една от редките ситуации пред вратата на Мамардашвили.

В самия край на първата част Гера пропусна отлична възможност да се разпише отново. Той бе спрян от двойно спасяване на Куртоа. Халфът проби отлично и стреля, а белгийският вратар отрази, топката се върна при него, той отправи удар от въздуха, но Куртоа направи второ страхотно спасяване.

Анчелоти очевидно не беше доволен от представянето на своя тим. На почивката той извади Камавинга, който се завърна в халфовата линия за този мач, и пусна на негово място Родриго, което трябваше да усили атаката. Реал започна доста активно втората част и опита да притисне съперника. Гостите бързо стигнаха до ситуация пред вратата на съперника, но Асенсио стреля неточно.

След почивката “белите” имаха сериозно предимство, но то не се изразяваше в голови ситуации. В същото време Диего Лопес имаше нова възможност след отлична контраатака. 21-годишният талант обаче отново бе спрян от Куртоа. Колегата му на двугата врата Мамардашвили също се изяви секунди по-късно след удар на Родриго. В 64-ата минута Анчелоти промени халфовата линия, като пусна в игра Модрич и Кроос на мястото на Себайос и Асенсио.

Родриго получи добра възможност в 68-ата минута. Той отправи силен удар, но вратарят отклони топката над вратата. Малко по-късно се стигна до куриозна ситуация. Винисиус проби отляво и влизаше в наказателното поле, когато бе повален от резервата Фулкие. Малко преди да бъде съборен от бранителя топката бе отклонена от второ кожено кълбо, което се беше появило на терена и Джьомерт умишлено насочи в тази зона. Съдията отсъди нарушение, но извън наказателното поле.

След споровете около тази ситуация последва и разправия между Винисиус и фен на домакините. Бразилецът очевидно бе чул нещо много неприятно от трибуните, защото отиде към публиката, като посочи един привърженик, а някои негови съотборници се присъединиха в негова подкрепа. Главният съдия отиде да говори с двамата треньори и делегата, а по уредбата феновете бяха призовани да не отправят расистки обиди.

Реал натискаше, но защитата на “прилепите” се справяше отлично. В 83-ата минута отлична контраатака на домакините доведе до попадение на Клуйверт, но голът не бе признат поради засада. Тимът на Анчелоти получи великолепна възможност да изравни в добавеното време. Валверде, който влезе в игра малко по-рано, получи топката от Бензема и на прекрасна позиция, но стреля централно и Мамардашвили направи изключително спасяване.

Вратарят се справи блестящо и с изпълнение на Тони Кроос от фал малко по-късно. Тази ситуация бе последвана от меле между играчите на двата отбора. В него Винисиус удари съперник в лицето. След разглеждане на ситуацията съдията му даде втори жълт картон и го изгони. Поради сериозните прекъсвания добавеното време на втората част бе повече от 15 минути. В него Бензема пропусна отлична възможност да изравни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.