Last news in Fakti

21 Май, 2023 21:04 1 502 3

Наполи победи Интер на “Диего Армандо Марадона”

  • наполи-
  • интер-
  • футбол-
  • серия а

Срещата завърши 3:1

Наполи победи Интер на “Диего Армандо Марадона” - 1
Снимка: БГНЕС

Отборите на Наполи и Интер завършиха при резултат 3:1 на “Диего Армандо Марадона” в най-вълнуващия сблъсък от 36-ия кръг на Серия "А".

Въпреки че Наполи вече си гарантира титлата, Лучано Спалети е пуснал възможно най-силния стартов състав, разчитайки най-вече на звездите си в атака Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен. От друга страна, с оглед на предстоящия финал за Купата на Италия, Симоне Индзаги е предприел куп ротации сред титулярите си. Така в защита прави впечатление присъствието на Стефан де Фрай и Данило Д'Амброзио, който е с капитанската лента. В халфовата линия шанс за изява получават Раул Беланова, Кристиян Аслани, Роберто Галярдини и Робин Госенс, а атакуващият тандем този път е оформен от Ромелу Лукаку и Хоакин Кореа.

Преди началото на мача имаше минута мълчание заради жертвите на наводненията в Емилия-Романя. Първите 15 минути на двубоя протекоха при спокойно темпо и без положения пред двете врати. Все пак в 17-ата минута домакините стигнаха до първата си голова възможност, но ударът на Замбо Ангиса мина на сантиметри от вратата. Шест минути по-късно Осимен можеше да се разпише с глава, но вместо това прати топката в ръцете на Андре Онана. В 33-тата минута нападателят опита задна ножица, която се оказа несполучлива. Въпреки че Галярдини получи жълт картон още в средата на първото полувреме, халфът не се успокои и продължи да играе нервно и грубо. Така се стигна до 41-вата минута, когато той фаулира Замбо Ангиса и заслужено беше изгонен с втори жълт картон, оставяйки “нерадзурите” с човек по-малко на терена. Секунди преди почивката Лукаку можеше да открие резултата, но не намери целта със своя шут.

Втората част започна с домакински натиск, като на Онана му се наложи да избие изстрел на Джовани Ди Лоренцо след корнер. При следващия ъглов удар пък Замбо Ангиса не успя да даде аванс на своя тим. В 66-ата минута Онана отрази техничен удар на Кварацхелия, но атаката на неаполитанците продължи, като секунди по-късно Замбо Ангиса получи топката с гръб към вратата, завъртя се и със силен изстрел я прати в мрежата за 1:0. Последваха опити на резервата Джакомо Распадори и Кварацхелия за втори гол, но противниковият вратар спаси ударите им.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радомир

    2 2 Отговор
    Само да прочетеш състава,за неска на Интер и всичко е ясно---трагедия
    Белановаааа дебил,Корреа идиот ,Галярдини и дебил и идиот.
    В ,, Интер,,има десетина футболиера,ако до година не ги ли разкарат,пиши дъждовно.

    Коментиран от #3

  • 2 Радомир

    3 0 Отговор
    Само да прочетеш състава,за неска на Интер и всичко е ясно---трагедия
    Белановаааа дебил,Корреа идиот ,Галярдини и дебил и идиот.
    В ,, Интер,,има десетина футболиера,ако до година не ги ли разкарат,пиши дъждовно.
  • 3 Алфа херинга

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Радомир":

    Беланова беше добре. Другите двама са батак пълен.