Last news in Fakti

5 Юни, 2023 13:30 1 604 10

ЦСКА е изправен пред голям проблем преди мача с Левски

  • цска-
  • футбол-
  • саша илич-
  • левски

Нидерландският бранител Мено Кох пропуска дербито заради наказание

ЦСКА е изправен пред голям проблем преди мача с Левски - 1

ЦСКА е изправен пред голям проблем преди вечното дерби с Левски в сряда. Треньорският щаб на „армейците“ ще трябва да прекроява защитата на отбора преди мача със „сините“, който може да се окаже решителен за титлата.

Нидерландският бранител Мено Кох пропуска дербито заради наказание. При равенството 1:1 с ЦСКА 1948 в събота той получи петия си жълт картон от началото на сезона и ще бъде лишен от състезателни права за един мач.

Много вероятно е в срещата с Левски да не играе и капитанът Юрген Матай. Той беше заменен принудително в събота заради контузия, като мястото му беше заето именно от Кох. 30-годишният Матай изпитва болки в коляното и пропусна вчерашната тренировка на отбора. Най-вероятно няма да вземе участие и в днешното занимание.

Макар да има някакви шансове нидерландецът да проведе пълноценна тренировка със съотборниците си във вторник, вероятността да започне като титуляр срещу Левски е минимална.

В отсъствието на Матай и Кох защитата на ЦСКА най-вероятно ще бъде оформена от Енес Махмутович отдясно, Християн Петров отляво и Амос Юга в центъра. Тази формация беше използвана от Саша Илич в няколко мача през сезона, в които бяха записани три победи и едно равенство.

Добрата новина за треньорския щаб на „армейците“ е свързана с факта, че Иван Турицов и Тибо Вион успяха да се опазят от получаване на жълти картон и ще могат да играят срещу Левски.

Както е известно, в момента ЦСКА е на второ място в класирането на efbet Лигата, изоставайки на една точка зад Лудогорец. В сряда престои изиграването на последния кръг на сезона, като дербито между „армейците“ и „сините“, както и гостуването на „орлите“ на Черно море ще бъдат ключови за определяне на шампиона на страната.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    12 8 Отговор
    Мача с доведения Литекс обединен с Етрополе не е никакво дерби, цска ФАЛИРА!

    Коментиран от #2, #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бай Ганьо

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    "Вуте пита лекаря,: Докторе може да излекуваш един съсед, все едно и също повтаря ?
    Лекаря : Тази болест я лекува само Дядо Поп.

    Коментиран от #5, #8

  • 4 така ли

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Левски 1914":

    пак бихте.....
  • 5 Лафчис 2016

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Ганьо":

    Един Ходжа от Разград, каза че лекува тази болест.
    Преди два дни се похвали
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бай Ганю

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бай Ганьо":

    Теб дядо поп ли те излекува ?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.