Last news in Fakti

12 Юни, 2023 12:12 1 429 1

Холанд с още едно постижение

  • ерлинг холанд-
  • футбол-
  • голмайстор-
  • висша лига-
  • шампионска лига

Преди норвежеца това постижение бе постигано от Кристиано Роналдо, Рууд ван Нистелрой и Дуайт Йорк

Холанд с още едно постижение - 1

Норвежкият нападател Ерлинг Холанд се превърна в четвъртия нападател, който някога е ставал голмайстор в един и същи сезон и в английската Премиър лийг, и в европейската Шампионска лига.

Преди норвежеца това постижение бе постигано от Кристиано Роналдо, Рууд ван Нистелрой и Дуайт Йорк. Все играчи, които бяха замесени с град Манчестър, но само че в славните години на неговата червена част.

Това бе първият сезон на Холанд в Манчестър Сити след като се присъедини към “гражданите” от германския Борусия (Дортмунд). Той изигра 53 мача, в които отбеляза 52 гола, с които помогна на своя отбор да завоюва фамозен требъл, печелейки Премиър лийг, ФА Къп и Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    1 0 Отговор
    В град Манчестър има само един отбор тия подобия на Лудоборец без чалмата пак щяха да са в 2ра 3та лига