Last news in Fakti

13 Юни, 2023 12:22 862 4

Кръщават стадиона в Монца на Силвио Берлускони

  • силвио берлускони-
  • серия а-
  • монца-
  • футбол-
  • стадион

"Неговото име ще бъде свързвано завинаги с нашия град, защото под негово ръководство Монца постигна историческо класиране за елитната дивизия на италианския футболен шампионат и запази мястото си в нея", съобщават от градския съвет

Кръщават стадиона в Монца на Силвио Берлускони - 1

Градската управа на италианския Монца предложи стадионът на едноименния футболен клуб да носи името на починалия в понеделник бивш футболен деятел и премиер Силвио Берлускони.

"Неговото име ще бъде свързвано завинаги с нашия град, защото под негово ръководство Монца постигна историческо класиране за елитната дивизия на италианския футболен шампионат и запази мястото си в нея", съобщават от градския съвет.

Берлускони бе собственик на Милан от 1986 до 2016, като за този период "червено-черните" спечелиха осем титли и пет пъти Шампионската лига. През септември 2018 той стана собственик на Монца, който по това време играеше в трета дивизия.

Монца, с българския национал Валентин Антов в състава си, влезе в Серия "А" през 2022 и завърши на 11-о място в класирането.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 1 Отговор
    А Баце като ги сбере ритнитопчовците за следващото мачле на Витоша Бистрица лично ще изпълнява химна на Милан в чест на верния му бунга-бунга другар.
  • 2 Само да питам

    0 1 Отговор
    Бойко ще ходи ли утре на погребението ? Щото си беха дружки.Благодарение на него Путин беше в България.
  • 3 Аз пък

    3 1 Отговор
    си кръстих кучето Кирчо

    Коментиран от #4

  • 4 Горкото куче

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Аз пък":

    Не може да протестира и оплаче. Пълно унижение.