Last news in Fakti

5 Юли, 2023 10:27 1 934 9

Антъни Иванов: Съжалявам само, че момчетата от националния отбор все още не са застанали зад мен

  • антъни иванов-
  • национален отбор-
  • спорт-
  • плуване

Иванов сподели, че въпреки всичко няма време за почивка и продължава с тренировките в басейна, след като не е имал възможност да плува през последните 4-5 месеца

Българският плувец Антъни Иванов даде интервю за предаването "Денят започва" по БНТ, в което коментира за пореден път скандалите около себе си, двугодишното му наказание, за което БОК информира през миналата седмица, както и случилото се на държавното лично отборно първенство през миналата седмица.

Иванов сподели, че въпреки всичко няма време за почивка и продължава с тренировките в басейна, след като не е имал възможност да плува през последните 4-5 месеца.

"Нямам време за почивка, обратно съм в басейна. Хващате ме в Стара Загора, където прекарвам малко време с приятелката ми в нейния роден град и след това се отправям към Варна, за да се готвя с моя отбор ПСК "Черно море", с който станахме шампиони на България за пореден път напук на всичко. Лятото се развива по план и се радвам да съм отново в басейна след 4-5 месечна пауза", започна той.

Роденият във Велико Търново състезател разказа малко повече и за това какво е да тренираш, когато си забъркан в редица премеждия и увери, че има много хора, които продължават да го подкрепят.

"Ами не се тренира. Много е трудно да се готвя по време на всякакви такива премеждия с федерации, с БОК и с медиите. Въобще не мога да се фокусирам върху плуването. Засега се справям, но се надявам всичко това да спре, тъй като не ми е приятно да съм в центъра на разни скандали", сподели Антъни.

"Не се чувствам сам срещу всички. Има много хора, които ме подкрепят и които знаят истината. Има обаче и такива, които само виждат изказванията и как ме представят в медийното пространство. Нямаше как да не си изтърва нервите рано или късно, защото това ви идва до гуша. Аз бях подложен на интервюта след всеки старт", допълни той.

Държавният шампион на 50 метра бътерфлай от преди няколко дни коментира още, че единствено съжалява за факта, че все още не е получил достатъчно подкрепа от съотборниците си в националния отбор и отново намекна, че е получил директни заплахи от високопоставен човек, чието име обаче отказа да назове засега.

"Да, получих заплаха. Не искам и няма за какво да се извиня. Единствено съжалявам, че момчетата от националния отбор не са застанали зад мен все още, защото те знаят, че трябва промяна. Надявам се в скоро време да излязат и те също да кажат истината. Рано или късно това трябва да се случи и да има промяна. Тази промяна аз я поисках още преди две години, когато всички момчета бяха наказани за допинг", заяви 23-годишният плувец.

"Не мога да ви кажа от кого идват заплахите към мен. Той може да ви сподели. Надявам се да излезе и да сподели какво е казал, кога го е казал и защо го направи точно преди основната ми дисциплина. Това беше сериозен удар под кръста, имайки предвид, че близките ми бяха там. Дори малката ми сестричка чу тези заплахи. Засега обаче предпочитам да не казвам нищо и да се концентрирам върху плуването и да гледам към Олимпиадата в Париж", каза още участникът ни на Игрите в Токио 2020.

Накрая Антъни Иванов потвърди и намерението си, ако няма промяна във федерацията, да започне да се състезава под чужд флаг: "Ако хората от федерацията не започнат да дават условия за подготовка и не спрат всички тези скандали, да, няма да се състезавам под български флаг".


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иво

    10 4 Отговор
    Принципно момче не се страхува да каже истината .Но тези лешояди от федерацията не могат да бъдат преборени.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Тупан техно

    3 3 Отговор
    А.Иванов не е от В.Търново, а от Павликени а.к.а. Пъблик Енеми!
  • 4 Майкъл

    7 1 Отговор
    Фелпс от Търново отново е най добър от всички. В приказките.
  • 5 Не е стойностно

    6 0 Отговор
    Да хвърляш в пространството само приказки и догадки без да назоваваш конкретни имена.Ако искаш да си принципен и смяташ, че наистина имаш право трябва да направиш и тази крачка.Това първо.Второ не разбрах за какво да застанат момчетата от националния отбор зад тебе и за каква промяна иде реч?То промяна трябва за всичко в държавата ни, а конкретно в спорта става с пари, спонсори и много други неща.Или това е заявка да оглавиш един ден федерацията по плуване?Ако е така е твърде твърде амбициозно на този етап.Дори и за теб.Тренирай здраво и не смесвай спорта с мениджмънта.И за двете си има хора!
  • 6 Ами такива са от федерацията

    5 1 Отговор
    Хищници от мафиотски федераций-формаций, оберат им парите от държавния бюджет ,
    и ги оставят да блеят като шилета ?
    Вродено българско качество ,
    -"Ти за къв се имаш бее"?
    -""Знаеш ли кой съм аз???
  • 7 КОРЕКТИВ

    3 2 Отговор
    Не съжалявай, Тони - дръж предателите далече от себе си !
  • 8 ...

    4 0 Отговор
    Антъни, говориш много, но не казваш нищо. Не става така. Ако искаш и има какво на кажеш, защо не го правиш? Другите били еди какви си, но не ги назоваваш, а ти какъв си? Кажи всичко, от какво те е страх? Никой неможе са ти отнеме това, което си го можеш. Бъди по-смел, не мрънкай!
  • 9 Инженерът 1917

    4 0 Отговор
    Две годишно наказание! За отказ да даде проба! Нещо не разбирам. Но нека си тренира! И под чужд флаг?!