Last news in Fakti

6 Юли, 2023 17:20 1 876 0

Легенда на Барселона: Отказах се от футбола, за да имам свободни уикенди

  • жерар пике-
  • футбол-
  • барселона

Той говори и за нашествието от Саудитска Арабия след големите трансфери на клубове от страната това лято

Легенда на Барселона: Отказах се от футбола, за да имам свободни уикенди - 1

Легендата на Барселона Жерар Пике даде обширно интервю за “Кадена Сер”, в което говори за настоящите си проекти, бъдещото на Барселона и на футбола като цяло. Той коментира и инвестициите във футбола от страна на Саудитска Арабия.

“Отказах се от футбола, за да имам свободни уикенди, а истината е, че не се получи така и уикендите ми не са свободни”, споделя с усмивка той. Пике се отказа изненадващо в средата на миналия сезон. От тогава той често попада в медии по различни причини - раздялата му с Шакира, съдебни дела или организацията на Kings League.

“Да бъда президент на Барселона? В момента това е много далечно. Имам много неща да правя с настоящите си проекти. Въобще не ми липсва футбола. Тази фаза от живота ми отмина. Когато вземеш решение да напуснеш, го приемаш. Да гледаш назад няма смисъл, според мен. Много съм горд от постигнатото. Не съм и мечтал нещата да се развият толкова добре, но да оставам в миналото би било грешка”, заяви Пике.

“В деня, в който напуснах клуба, не оставих неразрешени неща. Те не ми дължат нищо. Не бих казал, че са ми простили. Вярно е, че подписах за година и половина, но не играех и това беше причината да се оттегля. Получих заслуженото, докато играех”, допълни той.

“Дали съм притеснен за Барса? Имам някои притеснения. Знаете, че икономическата ситуация не е много добра. Това са президент и ръководство, които са минавали през това, случи им се през 2003 г. Те са смели и знаят какво правят. Ние сме в режим “оцеляване”, но без да отписват трофеите. Следващите 2-3 години ще са решаващи”, коментира Жерар.

Той говори и за нашествието от Саудитска Арабия след големите трансфери на клубове от страната това лято: “Не са ми се обаждали от Саудитска Арабия и аз не бих отишъл там. Винаги съм казвал, че клубът на живота ми е Барса. Да правиш нещо за пари не е моят начин. Те инвестират, разбирам, че инвестират и в имиджа си. Светът на футбола се променя”.

Пике няколко години беше част от организацията на Купа “Дейвис” - неофициалното световно отборно първенство по тенис за мъже. Неговата инвестиционна група “Космос” съди Международната тенис федерация (ITF) за 50 милиона долара, след като договорът между двете страни беше прекратен. Той потвърди за делото, но не поиска да каже повече: “Купа “Дейвис” има много история с положителните и негативните си страни”.

За Kings League обаче говори надълго и нашироко: “Това не е традиционен футбол и се държим далеч от него. Много неща могат да се случат по време на мача. По-близо е до видео игра, отколкото до това, което разбира като традиционен футбол. Публиката, в която се целим е между 13 и 35 години. Ние сме различен продукт сме се дистанцирали от футбола.Не искаме дори да се сравняваме с футбола. В тотално различни реалности сме”.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА