Last news in Fakti

8 Юли, 2023 22:56 2 368 7

Григор Димитров и Франсис Тиафо доиграят мача си в неделя

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • уимбълдън-
  • франсис тиафо-
  • спорт

Българинът показа отличен тенис в първите два сета, които спечели съответно с 6:2, 6:3

Григор Димитров и Франсис Тиафо доиграят мача си в неделя - 1

Григор Димитров и Франсис Тиафо ще доиграят двубоя си от третия кръг на Уимбълдън в неделя. Срещата в Лондон бе прекъсната в третия сет заради дъжд. Българинът показа отличен тенис в първите два сета, които спечели съответно с 6:2, 6:3. Прекъсването на двубоя дойде при резултат 2:1 гейма в третия сет.

След половинчасова пауза организаторите на надпреварата обявиха, че програмата на кортовете без покрив ще бъде прекъсната и срещите ще се доиграят в утрешния ден.

В четвъртия гейм на третата част поставеният под номер 21 Григор Димитров имаше аванс от 30:0 в точките, когато валежът от дъжд принуди организаторите на прекратят двубоя на корт номер 2.

Първи сет

Двубоят започна с гейм за българския тенисист, който спечели подаването си с първия си ас в мача. Във втория гейм Тиаго показа, че двубоят няма да бъде никак лек за Григор. Американецът вкара три великолепни сервиса и поведе с 40:0, а секунди по-късно спечели и гейма. В третия Димитров допусна първа двойна грешка, но въпреки това спечели и отново поведе в геймовете с 2:1.

След като Димитров поведе с 3:2 в сета, следващият гейм започна с двойна грешка на Тиафо. След отлично разиграване и страхотен бекхенд Григор взе преднина с 40:15. Следващото разиграване обаче бе в полза на американеца, който спаси брейкбол, а след това направи ас, за да се стигне до равенство. Стигна се до трета възможност за пробив от страна на българина, който този път се възползва и успя да я материализира. В следващия гейм Димитров успя да затвърди пробива с петия си ас от началото на двубоя. Сетът бе затворен в полза на Григор Димитров след втори пореден негов пробив. Първата част на срещата продължи малко повече от 30 минути.

Втори сет

Вторият сет започна в отлично темпо за Димитров. Българинът продължи да доминира и да печели с лекота подаванията си. Григор доведе нещата до 2:1 в своя полза след два поредни аса, с първия от които регистрира скорост от 222 км.ч. Българинът продължи да тормози своя съперник с безкомпромисен първи сервис. В шестия гейм Димитров стигна точка за пробив при 15:40 и съумя да го постигне от първия опит. След смяната на топките при 5:3, Григор реализира ас със страховит удар с 210 км/ч, а след това накара Тиафо да забие топката в мрежата, за да поведе с 30-0. Американецът успя да върне една точка, но след неотразен начален удар, Григор стигна до два сетбола, но след двойна грешка, първият шанс бе пропуснат. След ас по диагонала обаче, Димитров затвори сета при 6:3.

Трети сет

Третият сет стартира със сервис-гейм за американския тенисист. Григор Димитров обаче също спечели безпроблемно подаването с и изравни. Въпреки и трудно Тиафо поведе с 2:1 в сета, а веднага след това в четвъртия гейм на сета двубоят бе прекъснат заради дъжд при резулта 30-0 в полза на българина.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 0 Отговор
    Успех господин Димитров

    Коментиран от #7

  • 3 Алооооооу

    2 1 Отговор
    Няма те там редактори?!
  • 4 Именно

    3 1 Отговор
    Много силно игра Гришо!
    Дано продължи така и в неделя по възможност без да губи сет.
    Така хем ще се е пораздвижил, хем няма да се претоварва, хем ще е почти като 2 победи от един мач - психологически.
    Срещу Руне ще трябва всичко да е наред, за да има добри шансове.
  • 5 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    0 0 Отговор
    Мач с мач не си прилича и ден с ден ..... Още е далеко от победата срещу 2рия по ранкинг Хамериканец.Тиафо игра много добре,НО....Огромният превес на Григор бе в Сервис и Печеливши удари на китайски-Уинъри.в 8 подавания за първи 2 сета ,Димитров има 12 Аса....Пада се по 1,5 аса на подаване........Ако запази това си подаване........тиафо няма да страда дълго....Гледайки мачовете ,вчера....оставам с усета,че съдиите помагат на определени играчи ,Тенденциозно във важни моменти от срещата!

    Коментиран от #6

  • 6 Джон

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Казва се “завършващ удар” на български тенис жаргон.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.