Last news in Fakti

11 Юли, 2023 19:20 1 064 5

Ивелин Попов: На Левски никога не могат да се поставят ограничения

  • ивелин попов-
  • левски-
  • футбол

Попето похвали условията за подготовка в Правец, където столичани са на летен лагер, и сподели, че младите украински специалисти в щаба на Николай Костов „работят страхотно“

Ивелин Попов: На Левски никога не могат да се поставят ограничения - 1

Футболистът на Левски Ивелин Попов даде специално интервю пред „Дарик радио“ броени дни преди началото на новия сезон. Плеймейкърът сподели, че титлата е цел за „сините“, а не просто налудничава идея.

В събота Левски посреща ЦСКА 1948 на стадион „Георги Аспарухов“ в първия си официален мач за сезон 2023/24.

Попето похвали условията за подготовка в Правец, където столичани са на летен лагер, и сподели, че младите украински специалисти в щаба на Николай Костов „работят страхотно“.

Ето какво каза Ивелин Попов:

- Да, чувстваме се готови. Както аз, така и целият отбор. Мисля, че оценката за условията и за работата, която извършихме е добра. Най-важен е резултатът за един отбор. Направили сме подготовка, за да имаме резултати. Надяваме се да се получи.

Това, че отборът се подготвя в България беше плюс, минус или няма особено значение при толкова кратка подготовка?
- Точно така при толкова кратка пауза не е от голямо значение къде ще се подготвяш. Условията тук са много добри. Има всичко необходимо за провеждането на един доста добър лагер. Първите три съперници бяха отбори от България, но в последната проверка се видя срещу един доста силен, солиден отбор, че бяхме по-добри на терена.

Голямата промяна в Левски е, че има нов треньор в лицето на Николай Костов. Отборът не привлече, беше напуснат само от Филип Кръстев. Смяташ ли, че вече свиквате с изискванията на треньора?
- Ако следим тенденцията в мачовете, които изиграхме до момента, мисля, че отборът във всеки един изминал мач прибавя по даден компонент и нещата вървят. Много е кратко времето да се запълни цялата информация. Всеки ден получаваме нещо ново и ново и ново. Трябва да свикваме да работим по-бързо, да обработваме тази информация, за да я прилагаме в мачовете според съперниците, срещу които ще играем.

Като се загледам в треньорския щаб, изключвайки Николай Костов, двама млади украинци и Божидар Митрев. Какво е да работиш с по-млади треньори от теб?
- Специално за двамата млади украинци мога да кажа, че работят страхотно. Много лесно ти предават даденото упражнение, достъпно е за всеки и вкарват интересни нови методики. За нас е голям плюс, защото виждаме, че нещата се получават. За Божидар Митрев знаете. Вратарите си работят с него. Откакто е в щаба на Левски, вратарският пост прибави доста компоненти в играта. Знаете, че старши треньорът изисква от вратарите да играят повече с крака и нещата им се получават.

Отборът ще играе в Европа, още не се знае съперникът. Оглеждате ли се за това или сте концентрирани изцяло върху първия мач с ЦСКА 1948?
- Ние изцяло сме концентрирани за първия мач. С който и да се паднем, хората, които се занимават с това нещо, ще проучат отбора. Ще ни запознаят със силните и слабите страни на съперника. Най-важното за Левски винаги са били европейските мачове. Там е истината, там показваш на какво ниво си, как си, как си се подготвил. Европейските мачове носят дивиденти в касата на клуба. Важно е за нас. Когато отстраниш съперник в Европа, самочувствието е по друг начин, виждаш плодовете от работата, която си свършил и сцена за нашите млади футболисти, които искат да се развиват и да развиват в чужбина.

Всичко ли се плаща на играчите, има ли го това спокойствие, което е много важно. През годините Левски е имал много проблеми в това направление?
- Съгласен съм, че през годините Левски е имал много проблеми, но всичко е коректно, изрядно. Предоставили са ни страхотни условия за работа в Правец. Това струва пари. За мен подготовката е фундаментът на един отбор за предстоящия сезон. Има си условия да тренираме двуразово. Има си възстановителен център. Мисля, че в момента в Левски са събрани хора, които осъзнават в какъв клуб са и не най-важното нещо са финансите. От друга страна, виждаме хората, които идват и дават мило и драго, купуват си карти, фланелки, идват на мачовете, даряват. Длъжни сме да оценим това. Познавам много от моите приятели, които са левскари. Работят за нормални заплати, а дават мило и драго. Заделят от залъка си Левски да съществува. Тази любов я има и към нас футболистите и трябва да се отблагодарим. Аз съм съгласен, че невинаги ще се побеждава, невинаги можеш да играеш страхотно. Хората винаги оценяват, когато излизаш и се раздаваш на 100%. Гориш в играта и даваш всичко за емблемата на Левски.

Вярваш ли, че на 15, в събота, когато е първият мач „Георги Аспарухов“ ще е пълен срещу добър съперник и достатъчен дразнител като ЦСКА 1948?
- Разбира се, че вярвам. Нашите фенове са доказали, че навсякъде, по всяко време, във всяко състояние подкрепят отбора. Това ни дава допълнителна мотивация, допълнителни сили, дори когато ни е тежко и чуеш публиката да ревне, винаги искаш да атакуваш и да спечелиш. Така беше в последния мач. Въпреки че беше контрола, търсихме победата до края. Не искахме да пазим резултат. За Левски престиж е да побеждава винаги.

Това, че другите отбори правят селекция и привличат футболисти ограничава ли Левски до някаква степен или пък е по-добре, че си запазил отбора и се познавате добре всички?
- На Левски никога не могат да се поставят ограничения. Левски може да излезе и да победи абсолютно всеки съперник. Миналата година го доказа в Европа с много силни мачове. Ограничения няма. Отборът се познава наистина много добре. Вече една година работим заедно. Преди това момчетата са заедно от две години. Нещата са стиковани и дори понякога можем да се намерим със затворени очи на терена.

Ти не си първа младост като професионален футболист. Мислиш ли за периода след края на кариерата? Влече ли те някое друго поприще, свързано с футбола? Разбрахме, че ще започнеш да караш курс за треньор?
- На този етап наистина се чувствам добре. След около три месеца ще навърша 36 години. Времената се промениха доста в световен мащаб във възрастовата граница на футболистите. Старая се да пазя режим, да се възстановявам добре. Да, записах курса. Записвам се не с някаква амбиция, ами за да видя за какво става въпрос отвътре на тази професия. Вече времето ще покаже дали е моето и дали ставам за това нещо. С учение, с практика, с търпение нещата ще се получат. Амбициран съм да проникна в тази материя от другата страна. Не от страна на футболиста, ами от страната на треньора, за да разбирам по-добре нещата. Всеки си мисли, когато лежи на дивана, че е много лесно и дава оценки. Много добре знаете, че за получаване на Про лицензи е една много дълга стълбичка в живота, която не трябва да прескачаш, за да си подготвен за всяка ситуация.

Налудничаво ли звучи, че Левски ще се бори за титлата в сезона, който започва след четири дни или нещо, което наистина може да се случи на база бюджетите на другите отбори и още куп неща?
- Знаете, че невинаги във футбола водещи са парите. Най-важното е сърцето, желанието. Когато абсолютно всички в клуба сме едно цяло, заедно с нашите привърженици, никои пари на света не могат да се преборят с тази енергия. Това е най-важно. Ние сме наясно, че първите мачове винаги са много важни за атмосферата в клуба, да има еуфория и вяра в нашите привърженици, за да се случат нещата. Идеята не е налудничава, това е целта. Всички излизаме и аз съм убеден и вярвам, че може да се случи.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечo

    2 7 Отговор
    само цска всички лефскари да бадат прибити сас камани
  • 2 Ама разбира се

    8 4 Отговор
    Кой може да поставя ограничения на отбора на държавата ...
  • 3 Смех !

    6 5 Отговор
    Левски е селски отбор.Шапиони няма да станат още 20 г.
  • 4 Спецов

    7 3 Отговор
    НАП са ви достатъчни
  • 5 Ветеринарен психолог

    4 3 Отговор
    Прав е селяка. Тази година ще паднат от монаси или каменоделци от някое селце в андора.