Last news in Fakti

11 Юли, 2023 23:44 2 790 13

Лудогорец със загуба в първия си мач от квалификациите за Шампионската лига

  • лудогорец-
  • балкани-
  • шампионска лига-
  • футбол

Разградчани отстъпиха на Балкани с 0:2

Лудогорец със загуба в първия си мач от квалификациите за Шампионската лига - 1

Лудогорец записа загуба в първия си мач от квалификациите за тазгодишното издание на Шампионската лига. Разградчани отстъпиха с 0:2 на Балкани на „Фадил Вокри“ в Прищина. Меритон Кореница откри резултата в добавеното време на първата част, а Кендрим Зюба удвои актива на косоварите в 55-ата минута.

Ответната среща в Разград е следващата сряда, като Лудогорец ще трябва да търси успех с поне два гола, за да успее да прати срещата към продължения или дузпи. Безспорен факт е, че в историята на косовския тим това е най-престижният резултат, който някога са записвали в европейските клубни турнири.

Освен резултата, неприятната новина за Ивайло Петев и щаба му след срещата беше, че Аслак фон Витри напусна с контузия през първото полувреме.

Във втората минута от срещата Кайо Видал отправи силен удар отдясно, но неточен към вратата на Балкани. Двата отбора започнаха "отворено" срещата, като се атакуваха още в първите минути. В четвъртата Траши от Балкани влезе остро в единоборство спрямо Кирил Десподов и логично изралеският рефер посочи фал за разградчани.

В десетата пък Кайо Видал опита отново да стреля към косовската врата,но бранител на Балкани спря топката с тялото си. Минута след това Кирил Десподов комбинира на двойно с Видал и излезе диагонално срещу Колиджъ. Капитанът опита пас към Тисера, но отбраната на домакините се справи.

Малко след това Грипши беше изведен зад отбраната на Лудогорец, а Пластун го "изпусна". Грипши овладя във въздуха, но Падт предвидливо излезе и улови топката. След 17 минути игра Рахмани се пребори и топката еб върната към Едвин Куч. Капитанът на Балкани стреля с левия крак, но доста неточно.

В 22-ата минута Балкани изпълни ъглов удар късо, а топката беше центрирана, след което рикошира в играч на Лудогорец, което леко затрудни Падт, но стражът се справи и спаси. Напрежението около вратата на Лудогорец продължи и беше отправен силен удар към българската врата, но топката отиде аут. Малко след това Фон Витри легна на земята и изпитваше сериозни болки в десния крак. Нидерландецът не можеше да продължи и на негово място принудително влезе Пипа.

Постепенно домакините натиснаха родния тим, чиито действия не бяха достатъчно добри, а след разбъркване в наказателното поле Балкани поведе в резултата. След изпълнение на ъглов удар отбраната на "орлите" действа много колебливо при центрирана топка, а Меритон Кореница отправи силен удар с десния крак, след което с лек рикошет топката влетя във вратата на Лудогорец - 1:0.

На почивката Ивайло Петев направи двойна промяна, като извади Нонато и пусна Доминик Янков, а Педро Нареси замени Шоу. В 47-ата минута Грипши пое отляво и дриблира навътре към наказателното поле на Лудогорец. Последва удар, който беше леко блокиран от Пластун, след което Падт трябваше да прави спасяване.

Десет след подновяването на втората част Балкани вкара второ попадение в срещата. Топката беше центрирана от фал отдясно, а Кендрим Зюба беше оставен тревожно сам в наказателното поле на "орлите", след като Пипа го изпусна, а Зюба отблизо с глава страля и прати топката във вратата на Лудогорец между краката на Падт - 2:0 за Балкани.

В 63-ата минута Балкани стигна до чудесен шанс за реализиране на трети гол, като топката попадна у Лоренц Траши, който си спря топката в наказателното поле на родния шампион. Последва удар, но Падт с тяло блокира топката и предотврати трети гол във вратата си. Четири след това Лудогорец нанесе първия си точен удар в срещата, като Нареси стреля с глава след ъглов удар, но Колиджъ отрази удара на бразилския халф.

В 73-ата Доминик Янков получи топката от друга резерва - Спас Делев, но опитът му беше доста неточен. Шест преди края Лудогорец направи страхотна атака, която не завърши с попадение. Кайо Видал пусна за Клод Гонсалвеш, а халфът отлично изведе с пета Янков, който остана "очи в очи" с Количи. Българинът стреля с десния крак и преодоля стража, но топката срещна десния страничен стълб на Балкани.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо Кaнибaлa

    46 4 Отговор
    Малко пари за подкупи и съдии са давали. Бюджетът за манипулация е недостатъчен.
  • 2 Последния Софиянец

    41 5 Отговор
    Голям резил срещу шиптари
  • 3 Бацо Гацов

    51 4 Отговор
    Това не е като да си купиш титла в България. Балкани е от ранга на Реал Мадрид все пак.
  • 4 мдаааа

    48 3 Отговор
    Липсваха основни играчи , като Волен Чинков , Сватбата и оня третия ... 🤭😁
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 БеднякаФен

    38 2 Отговор
    Диема Спорт на Домусчиеви ли е ? алчните червени олигарси, така ви се пада гадове !!!
  • 7 Редник

    33 2 Отговор
    Греда на трески, мрежа на конци, вратар на кокали, а гол няма. Те това е Лудогорец днес. А имаха и играчи и отбор, ама пусто печалбарство... И тоя Петев, няма ли малко достойнство. Колко пъти го наритсхс о там.
  • 8 Перукан

    32 2 Отговор
    Нищо.Ако бяха свирили български съдии, щяха да бият.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 въй въй

    36 2 Отговор
    Десподов казва, че тревата била висока, но това не било извинение, Петев не бил разбрал какво става, сигурно не е бил на мача. Абе, ако отпаднат нали могат да извъртят номера, че са го направили в подкрепа на Косово и дори да поискат финансова подкрепа от ЕК.
  • 11 1312

    22 2 Отговор
    СМЕШНИЦИ
  • 12 Петкан

    24 2 Отговор
    Така е като те подпират яко в БГ-първенството, създава се измамно чувство, че си много добър, а не си!
  • 13 Бабугер

    7 0 Отговор
    Цирк. В Рязград ще ги преборят за радост на Бетано.