Last news in Fakti

23 Юли, 2023 21:00 1 111 0

Черно море удари Хебър в първия си мач за сезона на "Тича"

  • черно море-
  • футбол-
  • хебър

"Моряците" биха с гол на Атанас Илиев

Черно море удари Хебър в първия си мач за сезона на "Тича" - 1

Черно море записа първа домакинска победа за сезон 2023/2024 година. "Моряците" спечелиха с 1:0 срещу Хебър Пазарджик на сосбтвения си стадион "Тича". Единствения гол в срещата отбеляза Атанас Илиев в 32-рата минута. Преди срещата наставникът на варненци Илиан Илиев бе награден като най-добър треньор в efbet Лига за миналия сезон в традиционната анкета, организирана от Асоциацията на българските футболисти. Специалистът получи статуетката от президента на АБФ Дончо Донев.

Преди първия съдийски сигнал футболистите отдадоха почит на починалия привърженик на тима Венелин Цолов. През годините той идваше на домакинските срещи на Черно море и с инвалидната си количка заставаше от ляво на резервната скамейка. Играчите излязоха с фланелки с лика на Цолов, като те, заедно с треньорското ръководство, оставиха цветя на вече празната инвалидна количка.

Иначе Черно море започна срещата с натиск и още в 7-ата минута Атанас Илиев успя да вкара топката в мрежата на гостите. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

В 15-ата минута Александър Василев сложи топката на главата на Наско Илиев, но нападателят стреля над вратата. 4 минути по-късно Васил Панайотов опита изстрел извън наказателното поле, но прати кълбото над напречната греда.

В 32-рата минута най-логичното се случи и Черно море поведе в резултата. Атанас Илиев получи пас в дълбочина от Алекс Фернандес, вратарят на Хебър излезе да спресече, но в опита си да улови топката я удари в крака на нападателя на "моряците" и тя влезе в мрежата за 1:0.

В 56-ата минута отново гол на Атанас Илиев не бе зачетен заради засада на Виктор Попов.

В 63-ата минута Матеус Машадо центрира в наказателното поле към Алекс Фернандес, който с воле стреля към вратата, но топката се отби в напречната греда, и тупна пред голлинията, а след това бе изчистена от бранител.

В 66-ата минута Мазир Сула опита удар от границата след пас на Александър Василев, но стражът на гостите се справи. В 80-ата минута Сула демонстрира страхотната си техника, справи се с двама съперници и отправи удар от около 17 метра, но не затрудни вратаря на гостите. Малко след това Исмаил Иса получи вляво, финтира бранител и върна топката към малкия пенал, където Алекс фернандес не успя да я вкара във вратата.

Съставът на Черно море: Иван Дюлгеров, Живко Атанасов, Даниел Димов, Виктор Попов, Александър Василев, Васил Панайотов, Пабло Гарсия (76- Арлинд Дакай), Мазир Сула, Алекс Фернандес, Матеус Машадо, Атанас Илиев (79-Исмаил Иса).


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА