Last news in Fakti

25 Юли, 2023 09:00 2 243 0

Саид Ибраимов каза цялата истина за Левски

  • саид ибраимов-
  • левски-
  • футбол-
  • астана-
  • фенове

Останах изненадан от публикуваната невярна информация пред футболната общественост и пред феновете на Левски

Саид Ибраимов каза цялата истина за Левски - 1

Саид Ибраимов има седем шампионски титли по футбол в Казахстан с отбора на Астана – четири пъти като асистент на Станимир Стоилов, две с актуалния старши треньор на тима Григорий Бабаян и една, в която българският специалист и помощникът Александър Москаленко водеха заедно тима.

Казахстанският първенец елиминира Динамо Тбилиси (Грузия) след 1:1 у дома и успех с 2:1 като гост на старта в квалификациите на Шампионската лига. А утре с гостуване на Динамо (Загреб) започва и следващото препятствие. За възможностите на Астана в Европа, както и дали действително прави селекцията на столичния Левски, както беше обявено в някои медии, Ибраимов говори пред БТА.

Г-н Ибраимов, след елиминирането на Динамо (Тбилиси) идва ред на още едно Динамо - най-успешният хърватски клуб. Може ли шампионът на Казахстан да поднесе изненада и да продължи още един кръг в Шампионската лига?

Излишно е да презентирам какъв клуб е Динамо (Загреб). Всеки, който се интересува от футбол, има ясна представа за какво става въпрос. Но жребият е такъв, какъвто е и ние ще положим максимални усилия, за да се представим така, както разбираме футбола. А дали ще успеем, ще се разбере в края на втория мач. Удовлетворени сме от победата над Динамо (Тбилиси) в предишния кръг, защото това е един чудесен отбор.

В последно време Астана отстъпи от европейското ниво, което се опитваше да държи. За първи път от три години насам отстранява съперник в евротурнирите. Клубът минава през труден период, в момента се полагат основи, за да си върне позициите, които имаше и в местното първенство, и в Европа. Но засега е много далече от тази цел.

При работата, която имате в Астана в екипа на старши треньора Григорий Бабаян, как Ви остава време да правите и селекцията в Левски?

Останах изненадан от публикуваната невярна информация пред футболната общественост и пред феновете на Левски. Категорично не отговаря на истината, че аз предлагам футболисти за Левски. Аз не съм футболен агент, а също така и не работя в съдружие с агент, който се занимава с такива сделки.

Изненада ме поведението на ръководството на Левски, защото подобни информации петнят реномето на клуба. Сериозно ли е човек, който не е свързан по никакъв начин с Левски, да се занимава със селекцията на клуба? В тази връзка ще кажа, че преди една седмица един уважаван от мене спортен журналист беше написал, че Лудогорец ще уволни Ивайло Петев от треньорския пост при определен резултат. Още на другия ден ръководството на Лудогорец излезе с позиция, в която защити и треньора си, и клуба. Това е моето разбиране за модел на работа.

Много хора – в това число и в медиите, и сред феновете, смятат, че вие ще се върнете скоро и ще бъдете силният човек в Левски, когато се касае за спортно-техническата част. Вярно ли е това и каква е истината? Ще се връщате ли в Левски?

Аз такива определения като "силен", "важен човек" не приемам. Мога да кажа, че ще бъда удовлетворен, ако някога мога да бъда полезен с работата си и със знанията си за Левски. В момента обаче съм в Астана, имам договор и се подготвяме за мачовете в европейските турнири.

Благодаря Ви за ясните отговори и също така Ви пожелавам успехи с Астана и утре, и по-нататък. А какви са очакванията Ви за българското евроучастие, което вече започна с Лудогорец, и предстои за останалите три отбора?

Очакванията ми са положителни. Всички български отбори имат добри шансове. Пожелавам им успехи в Европа и дано имаме повече участия в групите на турнирите през есента. Това ще бъде чудесно за българския футбол.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА