Last news in Fakti

26 Юли, 2023 20:00 810 13

Феновете на Локо още избират името на новата трибуна на "Лаута"

  • лаута-
  • футбол-
  • фенове-
  • локомотив пловдив

През последните месеци, заедно с видимото израстване на новата южна трибуна на ст. „Локомотив“, поставен бе на обсъждане въпросът за нейно име

Феновете на Локо още избират името на новата трибуна на "Лаута" - 1

Феновете на Локо още не са взели решение за името на новата трибуна на Лаута. Това става ясно от публикация на Организация "Трибуна Спортклуб":

През последните месеци, заедно с видимото израстване на новата южна трибуна на ст. „Локомотив“, поставен бе на обсъждане въпросът за нейно име. На 22 май, по инициатива на Организация „Трибуна Спортклуб“ (ОТС), се проведе среща между привърженици, на която Ангел Ангелов и Владимир Владимиров представиха предложение името на новата трибуна да е „Петър Парчевич“. През юни на сайта на ОТС бяха публикувани поредица статии, с които инициаторите на името „Петър Парчевич“ обосноваваха неговите исторически основания. Като финален етап от този процес, на 6 юли се състоя още една, значително по-масова среща между привърженици на „Локомотив“.

Проведените обсъждания из локомотивската общност завършиха по най- естествения и демократичен начин - с гласуване между организираните групи на привържениците. От трите предложения за име на новата трибуна, „Петър Парчевич“ събра 58 % от гласовете, „Южна трибуна“ – 34 % и „15 май“ – 8 %. На пръв поглед ситуацията е ясна – името „Петър Парчевич“ е избрано от мнозинството гласували. По-задълбоченият прочит обаче показва, че в случая нямаше реална конкуренция между предложения за име на трибуната. Това е така, тъй като единствено „Петър Парчевич“ бе представено по обоснован и всъщност концептуален начин. Ето защо, на практика гласуването не бе избор между равностойни алтернативи, а всъщност допитване „за“ или „против“ името „Петър Парчевич“. Което означава, че за него са 58 % от гласувалите, а против – 42 %. И ако формално предложението „Петър Парчевич“ има превес, то на практика положението е такова, че една значителна част от организираните привърженици (почти половината) не приемат това име. Каквито и да са техните основания, мнението на хората, които не приемат „Петър Парчевич“, следва да бъде зачитано, а не игнорирано. С други думи, ако организираните привърженици на „Локомотив“ са почти поравно разделени за и против името „Петър Парчевич“, то евентуалното му възприемане за новата трибуна (на основание „победата“ в гласуването) би означавало всъщност форма на налагане на това име. Лесно е да се прогнозира, че подобен акт би имал центробежни ефекти, потенциално отваряйки линии на разделение в общността. Вярваме, че никой и по никакъв начин не би искал да поставя под риск сплотеността на локомотивци. Още повече в началото на сезон, който може да се окаже и изморителен, и драматичен, но и много щастлив за нас (дай боже!). Имайки предвид всичко изложено, инициаторите на името „Петър Парчевич“ – Ангел Ангелов и Владимир Владимиров – смятат, че би било най-уместно да оттеглят своето предложение.

Правейки го, същевременно благодарят за конструктивните обсъждания и добрите думи на насърчение, които бяха споделени през тези последни месеци.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фен на Локо

    4 1 Отговор
    Предлагам да я кръстим "Столюпиновси Командос"! Ехааа, супер!

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Левски 1914

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фен на Локо":

    Тай добре Емил Наков!

    Коментиран от #4

  • 4 А вашия

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Левски 1914":

    Сектор А ,го кръстете - Под навеса !

    Коментиран от #5, #6

  • 5 ха ха хааа

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "А вашия":

    🤭😁😁😁😁👍
  • 6 На сушина,

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "А вашия":

    Също е вариант..🤭
  • 7 Имена колкото искаш

    2 0 Отговор
    Буфер... Гайка... Две +1... Вретено... Лъжица... Копанар...
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Професор

    0 0 Отговор
    Кардараш
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Ице

    0 0 Отговор
    Какво е това лаут на български?