Last news in Fakti

26 Юли, 2023 23:41 2 598 6

Лудогорец изпусна Олимпия Любляна в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига

  • шампионска лига-
  • олимпия любляна-
  • лудогорец-
  • футбол

Срещата в Разград завърши 1:1

Лудогорец изпусна Олимпия Любляна в първия мач от втория предварителен кръг на Шампионска лига - 1

Минути преди първия съдийски сигнал на норвежкия съдия спортният директор на разградчани - Георги Караманджуков, представи пред феновете на "Хювефарма Арена" бранителя Сонко Сундберг. Шведът пристигна на "Хювефарма Арена" с директен трансфер от Левски преди броени часове.

Във втората минута на срещата Квадво Дуа от "орлите" падна на терена, държейки се за десния крак, след което се наложи намесата на медицинския щаб на "орлите". Той опита да продължи игра, но след пет минути игра седна на скамейката. На мястото на швейцареца се появи Матиас Тисера от пейката на разградчани.

Иначе, домакините владееха повече топката от своя опонент в първите минути на срещата, като все пак "драконите" опитваха да натиснат родния шампион високо по терена с цел да откраднат топката максимално близо до вратата, пазена от Серджио Падт. В 14-ата минута от срещата гостите от Словения разиграха топката постепенно и тя бе пратена в крайна сметка в наказателното поле на Лудогорец. Там Аслак фон Витри изчисти напред, но тя беше овладяна от Тими Елшник. №10 от Олимпия не се посвени и отправи силен удар към българската врата, който се яви неспасяем за Падт - 1:0 за гостите от Олимпия.

Девет минути по-късно Кирил Десподов получи право да изпълни фал пред наказателното поле на словенците след шпагат в краката на Тисера. Капитанът на "орлите" отправи много добър удар от свободния удар, ала топката срещна напречната греда на вратата на Видовшек. След отбиването тя отиде към Клод Гонсалвеш, който стреля от воле, но доста анемично и пропусна да изравни резултата в тази ситуация.

В 27-ата минута Кирил Десподов получи вдясно и пусна добре към пуснали се на спринт Доминик Янков. Младият халф овладя и стреля през двама бранители на Олимпия, но доста неточно. Шест след това Десподов центрира в наказателното поле на тима от Любляна след свободен удар, ала ударът на Русо с глава отиде над напречната греда на съперника. В 36-ата Пластун блокира с крак удар на Мустафа Нукич след лоша намеса на Франко Русо вдясно по атаката на Олимпия. След корнера Марсел Ратник беше изпуснат от отбраната на "орлите" на далечната грда и бранителят стреля от движение, но аут.

Две преди края на първата част Клод Гонсалвеш даде пас към Доминик Янков, който загърби бранител на Олимпия и нахлу в наказателното поле на съперника. Офанзивният халф напредна и можеше да комбинира с Тисера или Десподов, но реши да стреля, което се оказа по-добрият вариант, преодолявайки вратаря на Олимпия за 1:1.

Люблянци отговориха с атрактивно изпълнение на Суалее, който нанесе ножичен удар след подаване от статично положение, но Падт с една ръка боксира в ъглов удар, от който не произлезе нищо интересно за гостите от Словения. Веднага след подновяването Хайстер откри Текпетей в наказателното поле на "драконите". Ганаецът шутира, след като пое топката, ала не беше точен.

Секунди след това Текпетей опита прострелно центриране в наказателното поле на Олимпия към Тисера, но Мухамедбегович изчисти напред. Със старта на второто полувреме пък в Разград започна да се излива изключително сериозен дъжд. В 54-ата минута Петев извади Пьотровски и Текпетей от игра, като на техните места се появиха Педро Нареси и Кайо Видал.

След точно час игра Лудогорец разигра отлично в средата на терена, а Нареси изведе Тисера сам срещу Видошвек. Аржентинецът тръгна да задминава стража на Олимпия, който с ръце спря топката, след което страничният съдия вдигна флага си за засада на нападателя на "орлите". В 64-ата минута Педро Нареси стреля от дъгата на наказателното поле на Олимпия, ала Тисера си спря топката и се озова сам срещу стража на съперника. Последва удар към вратата на словенците, но Видовшек с тяло спря аржентинеца.

Три след това разградчани вкараха втори гол, който беше отменен поради засада. Кирил Десподов беше изведен вдясно и напредна, след което последва центриране в наказателното на Олимпия. Матиас Тисера засече топката под плонжа на стража и вкара, но страничният рефер отсъди засада в тази ситуация.

Десет преди края резервите за Лудогорец - Делев и Тисера, направиха два големи пропуска пред вратата на Олимпия. Това стана, след като първо топката беше доставена към Делев, който отигра с глава отблизо, но стражът на "драконите" се намеси, отбивайки топката в напречната си греда. Последва удар на Тисера, но отново Видовшек се намеси и спаси Олимпия от втори допуснат гол в срещата.

Стартовите състави:

Лудогорец: 1. Серджио Падт, 16. Аслак фон Витри, 32. Игор Пластун, 22. Франко Русо, 44. Марсел Хайстер, 64. Доминик Янков, 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонзалвеш, 37. Бърнард Текпетей, 9. Квадво Дуа, 11. Кирил Десподов - к

Резерви: 12. Симон Слуга, 69. Пламен Пепеляшев, 5. Георги Терзиев, 7. Рик Джонатан, 10. Матиас Тисера, 17. Сон, 20. Густаво Нонато, 24. Оливие Вердон, 30. Педро Нареси, 77. Кайо Видал, 82. Иван Йорданов, 90. Спас Делев

Треньор: Ивайло Петев

Олимпия Любляна: 69. Матевж Видовшек, 2. Жорже Силва, 14. Марсел Ратник, 16. Ахмет Мухамедбегович, 3 Давид Суалее, 19. Свит Сешлар, 34. Агустин Дофо, 10. Тими Елшник, 99. Руи Педро, 9. Мустафа Нукич, 21. Иван Пошавец

Треньор: Жоао Енрикеш


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тцтцтцтц

    18 3 Отговор
    Хюмнеарена плачи !
  • 2 ЙЙЙ

    12 3 Отговор
    Това трябва да е бил истинсият финал на ШЛ тази година! Муахахахахахахахаха...
  • 3 ФЪН

    7 1 Отговор
    не заслужаваха нищо, Алчните домуси да д...т посна супа
  • 4 Префаворизираните у нас

    4 1 Отговор
    се оказаха некадърници не че не си го и ги знаем, де.../... Изненада? Едва ли... Очевидно слаб треньор.
  • 5 така е

    2 0 Отговор
    Имали 2-3 фаш-греди ?!Да ги броят за 1мърлев гол?!Маника Делев е за цирка....
  • 6 Футболна драма

    3 0 Отговор
    по Петьо Петела -класика на клишето....