Last news in Fakti

1 Август, 2023 15:36 975 2

УЕФА предприе спешни мерки - без фенове на Шкупи за реванша с Левски в София

  • левски-
  • футбол-
  • лига на конференциите-
  • шкупи-
  • северна македония-
  • фенове

"Надяваме се, че мачът ще премине без инциденти и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им", се казва още в писмото на Джорджо Маркети

УЕФА предприе спешни мерки - без фенове на Шкупи за реванша с Левски в София - 1

Европейската футболна централа предприе спешни мерки за недопускането на гостуващи привърженици на двубоя реванш от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите между Левски и Шкупи, който ще се състои на 3 август (четвъртък) в София.

Това се случи в резултат на официалното писмо от президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов до ръководството на УЕФА, в което бяха изразени опасения за сигурността и опазването на обществения ред по време на двубоя, ако фенове на Шкупи бъдат допуснати на трибуните на стадион "Георги Аспарухов" в светлината на сериозните проблеми, провокации и инциденти, до които се стигна по време на първия двубой в Скопие.

В официален отговор, адресиран до Борислав Михайлов, заместник генералният секретар на УЕФА Джорджо Маркети уведомява, че Европейската централа недвусмислено оценява срещата в София като "високо рискова", поради което незабавно е проведена среща с представители на двете национални футболни федерации, двата футболни клуба и длъжностните лица на УЕФА.

От страна на Шкупи е получено уверение, че билети за гостуващи фенове няма да бъдат пускани в продажба, а двата клуба бяха призовани ясно да комуникират пред обществеността, че двубоят в София ще протече без присъствието на привърженици от Северна Македония.

"Надяваме се, че мачът ще премине без инциденти и бихме желали да благодарим на клубовете и националните федерации за помощта им", се казва още в писмото на Джорджо Маркети.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данчо

    3 0 Отговор
    Що, бе? Нека дойдат и да опитат и от нашето гостоприемство! Няма само ние да опитваме тяхното.

    Коментиран от #2

  • 2 Албански

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Данчо":

    Северномакедонци нще получат на Герена прословутото Българско гостоприемство и много
    по- задрави от сините фенове..