Last news in Fakti

1 Август, 2023 15:18 1 418 1

Интер с обрат срещу ПСЖ в Япония

  • интер-
  • псж-
  • футбол-
  • контрола-
  • япония

Първото полувреме завърши без попадения, но двата отбора се реваншираха през втората част

Интер с обрат срещу ПСЖ в Япония - 1

Интер надделя над Пари Сен Жермен с 2:1 в контрола, изиграна на националния стадион в Токио.

Първото полувреме завърши без попадения, но двата отбора се реваншираха през втората част.

Парижани откриха резултата след страхотен гол на Витиня в 63-та минута.

"Нерадзурите" не се предадоха и в рамките на 2 минути обърнаха развоя на срещата. Себастиан Еспозито изравни резултата в 81-та, а Стефано Сенси направи обрата пълен в 83-та минута.

За двата клуба остава по още една контрола. Интер ще мери сили с австрийския РБ Залцбург, а Пари Сен Жермен ще се изправи срещу Чонбук от Южна Корея.

Първите 5 минути принадлежаха на ПСЖ по отношение на владението на топката. До положение обаче не се стигна, освен едно центриране по земя на Хакими, което беше лесно разгадано от Бастони.

В 9-та минута Асенсио хвана неподготвена защитата и стреля опасно. Ударът беше точен, но не и Станкович и той се намеси подобаващо.

Сетне се стигна до първата опасна ситуация. От аутлинията Солер върна топката към Асенсио. Бившият футболист на Реал Мадрид стреля с едно докосване, но гредата го лиши от попадение.

За 20 минути игра Интер имаше само 21% владение на топката. Въпреки това Лаутаро се добра до позиция, от която да стреля, но шутира право в Донарума.

В 25-та минута се разигра най-добрата възможност за "нерадзурите". Димарко центрира и след рикошет топката се беше насочила към Барела. Точно преди италианецът да стреля с глава, Шкриниар се намеси и изчисти топката в корнер. От него до опасност не се стигна.

Пряк свободен удар в 28-та минута. Специалистът на статични положения - Чалханоглу, стреля от пряк свободен удар, но вратарят на символичните домакини се намеси рутинно.

В края на полувремето Интер започна да се приспособява към играта на ПСЖ. Вицешампионите от Шампионска Лига все повече започнаха да поглеждат към вратата и в 40-та минута центриране на Барела се оказа малко по-високо от необходимото, за да може Тюрам да играе с глава и да отбележи.

Първото полувреме завърши с карамбол около границата на наказателното поле на Пари Сен Жермен. Топката стигна до Лаутаро Мартинес, но аржентинецът я прати далеч от вратата след лош удар от воле.

Началото на второто полувреме бе по-добро за Интер. Футболистите на Индзаги упражниха висока преса и не позволиха на френския шампион да доминира чрез множество пасове, типични за отборите на Енрике.

В 52-та минута италианците развиха добра атака от ляво. Димарко влезе в двойно подаване с Чалханоглу. Така левият халф-бек се оказа на добра позиция с пространство да центрира, но не се справи и прати топката в ръцете на вратаря.

Минута 58. Витиня превзе около 10 метра с дрибъл и стреля от далечна дистанция. Ударът му беше нисък и по диагонал, но извън целта.

В 63-та минута Витиня нагласи мерника си. Португалецът изпрати неспасяемо топката в мрежата след истинска бомба от около 25 метра.

Интер направи пълен обрат само за две минути. Първо в 81-та минута Еспосито изравни след бърза атака и подаване от Фратези. В 83-та отново Фратези се оказа асистент. Той центрира ниско по земя, а успоредният пас стигнa до Сенси, който нямаше как да пропусне.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    6 0 Отговор
    С пара не се получава понякога за това ПеесЖето ще са си вечните лузари