Last news in Fakti

6 Август, 2023 19:00 1 895 6

Стойчо Младенов коментира Левски и Наско Сираков

  • стойчо младенов-
  • футбол-
  • левски-
  • наско сираков

Бившият национален селекционер смята, че Атанас Рибарски успешно се учи от грешките си

 Стойчо Младенов коментира Левски и Наско Сираков - 1

Оперативният директор на ЦСКА 1948 Стойчо Младенов е категоричен, че "червените" са способни да станат шампион. В интервю за предаването "Арена спорт" Екзекутора на Ливърпул говори по много теми, включително и за Левски и Наско Сираков.

"По-големият опит на противника надделя, особено във втория мач. ФКСБ имаше предимство. Във всеки следващ мач отборът ни стои по-добре. Стараем се, но не искаме да се изхвърляме и да създаваме напрежение. Желанието ни е да станем шампиони, защото сме максималисти. Изкачваме стълбичката, което е показателно за работата в клуба. Навсякъде играем за победа. Стремим се да побеждаваме във всеки мач. Затова играем офанзивно и се стремим да доминираме на терена", коментира Младенов.

Бившият национален селекционер смята, че Атанас Рибарски успешно се учи от грешките си. "Вижданията му са добри. Стреми се да бъде положителен в офанзивен план, което е прекрасно. Ние имаме оперативки, в които всеки си казва мнението. Няма скрито-покрито. Негово право е кои от думите ми да приеме и кои не. Той си има собствена философия и си отстоява мнението. Допускат се грешки, но треньорите израстват от грешките си", каза Младенов за треньора на ЦСКА 1948.

Той обясни, че мнението му за ЦСКА е позитивно, и че е запазил добри отношения с хората в клуба от Борисовата градина.

"С всички максималисти, като Цветомир Найденов, се работи трудно. Изисква се максимума от всички, най-вече от първия отбор. Изискванията са едни и същи - победа и само победа. Отношението ми към другия отбор с име ЦСКА е само позитивно. Почти с всички си запазих добрите и приятелски отношения. Много хора бяха недоволни, но никой няма право да ми се сърди за преминаването ми тук", подчерта Стойчо Младенов.

"До болка съм запознат с процеса за съдийството. Нищо не се е променило. Повечето клубове упражняват натиск върху съдиите. Ние може би сме единственият клуб, който държи на феърплея. Клуб, който иска бързи успехи, рядко разчита на млад талант. Ние налагаме млади състезатели. Въпреки грешките им, ние не се отказахме от тях. Подмладяването на националния отбор е едно изтъркано клише. Трябва да играят тези, които са в най-добра спортна форма в момента. Класирането на България на голям спортен форум е трудна мисия", добави бившият треньор.

"Наско Сираков продължава да управлява добре Левски. Познаваме се, зная вижданията му, той ще изведе Левски до правилното място. А то е първо да е стабилен финансово и да се бори за първата позиция", завърши опитният спечиалист.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    9 6 Отговор
    Тройчо да си гледа чорбата и да не се занимава с отбора на Народа.
  • 2 Един не-трол

    9 5 Отговор
    Комисионерчо Младенов.
  • 3 Българин

    8 6 Отговор
    Фурнаджийска лопата.
  • 4 Аз, аз, аз

    8 2 Отговор
    С такова изказване удря нож на треньора. А спри се бе, бил се учил от грешките. Ти ли му ги казваш?
  • 5 Да,да

    4 1 Отговор
    Глей Стойчо, глей къде е месечината!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.