Last news in Fakti

10 Август, 2023 06:45 959 9

Намушканият в Скопие фен на Левски: Не сме правили провокации, нападнаха ме в колата (ВИДЕО)

  • левски-
  • футбол-
  • фен-
  • скопие

Когато понечих да се отдръпна, ответната реакция беше юмрук в окото

Намушканият в Скопие фен на Левски: Не сме правили провокации, нападнаха ме в колата (ВИДЕО) - 1

29-годишният Драгомир Андонов, който бе намушкан с нож преди мача между Шкупи и Левски, разказа за ужаса, който е преживял.

"Жив и здрав съм. Изписаха ме снощи. И вече влизам в нормалното си ежедневие. Стъпвам си на краката. Взимаме си поуки, каквито можем, и продължаваме напред”, разкри Андонов пред NOVA.

Драгомир вече е изписан от ВМА, където беше прехвърлен от болницата в Скопие. Той е добре и се възстановява.

„Отидохме на шега. Близко разстояние, съседна страна, доста адреналин и преживяване си е да подкрепиш любимия клуб. Ние не сме от тези фенове, които ходят по мачове, за да създават проблеми - хулигани, вандали, които развалят дневния ред, създават проблеми. Разграничаваме се от тях”, посочва той.

След границата ги чакали полицейски коли, които съпроводили всички фенове от България към стадиона. Някои изоставали, други се движели по-бързо. Оказало се, че са изпуснали останалите и спрели на пътя. Полицейски патрул ги упътил да продължат напред.

„Имахме пуснат GPS. Той избира най-краткия път и почваме да влизаме в един квартал. Не знаем какъв е, няма табела. Виждаме, че в квартала има хора по улиците, мюсюлмани. Решаваме да продължим, не знаем къде се намираме, нямаше полицейска кола. Бавно се движим, всички сме облечени в синьо”, разказва Драгомир.

Мъжът отрича категорично той или приятелите му да са провокирали по някакъв начин насилието срещу тях.

„Абсолютно никакви провокации не сме правили. Трафикът става по-интензивен. Има светофар. Достигаме до кръстовище и хващаме задръстване - колата ту тръгва, ту спира. Стоим мирни и спокойни и чакаме. Аз седя зад пасажерската седалка и с периферното си зрение забелязвам момче на около 25-30 години да минава до колата. Виждам как се изравнява с прозореца и започва да ме дърпа. Шалът ми беше вътре и бръкна да го хване и започна да дърпа. Когато понечих да се отдръпна, ответната реакция беше юмрук в окото. Бях насинен и подут. Той продължи да дърпа, не се отказа. Реших да отворя вратата. Момчетата тръгнаха да слизат. Струпаха се и още хора зад момчето, което дърпаше шала. Един от тях извади дървен прът, с който ме удари по главата. Започнаха да прииждат още хора. Имам три шева”, разкрива Драгомир.

„В последствие разбрах, че тогава съм бил прободен. Едното момче е видял този, който ми дърпаше шала през прозореца, да замахва 3-4 пъти”, заявява Драго. И допълва: „Целта ми беше да се измъкна. Ситуацията се разви за по-малко от 2 минути. А хората продължаваха да прииждат, хвърляха се туби, бутилки, и в момента, в който успях да се дръпна с прът удариха задния прозорец и го счупиха. Виждам и другата кола - по тях се хвърля какво ли не. Като по филмите беше, толкова бързо се развиха нещата. Страшен шок. Главата ми кърви, целия съм в кръв и от адреналина не разбирам, че съм прободен. Спряхме да видим какви са щетите и усещам, че цялата ми тениска е мокра. Когато поглеждам – цветът от син е станал кафяв. Видях, че има много кръв, че имам прободна рана. Едното момче с нас е лекар. Оказа първа помощ. Тръгнаха да търсят полиция."

Пред болницата Драго губи съзнание. Налага се кръвопреливане и тежка операция. „Безкрайни благодарности за това, което направиха. Превързваха ме и непрекъснато следяха състоянието ми”, посочва младият мъж.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    8 14 Отговор
    Защо ли не ми се вярва,че е било без провокация

    Коментиран от #2, #8

  • 2 Не ти се вярва

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Защото не познаваш албанците!

    Коментиран от #3

  • 3 Име

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Не ти се вярва":

    За сметка на това познавам нашите " футболни агитки"

    Коментиран от #4

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 3 Отговор

    До коментар #3 от "Име":

    Точно Вярно Истински Сте Прави
  • 5 селски бандити

    9 1 Отговор
    Нито “македонци“ , нито албанци трябва да бъдат в ЕС , те са като хванати в гората диваци и ходят на тумби да се бият , когато знаят , че са повече .....къде видяха от Брюксел демокрация в тях , не ми е ясно . Такова нещо в Турция няма , нито турците са изпълнени с омраза , нито си нападат чужденците , а полицията си върши работата , а не гледат на другата страна , както правят “македонските“ полицаи , но Турция не била демократична за ЕС , а РСМ била ....айде моля , без тези номера , с войната в Окрайна им се видя цялата “демокрация“
  • 6 Механик

    4 2 Отговор
    А какво дириш в страна за която знаеш, че е антибългарска?
    Това е все едно да се качиш на ринга и да се сърдиш, че те бъхтят.

    Коментиран от #9

  • 7 Перо

    2 1 Отговор
    В случая футбола няма нищо общо с действията на “макетата”, защото колите не са били около или в близост до стадиона или в епицентъра на противникова агитка, а в далечен квартал, където са нападнати от озлобени и зомбирани типове, които не са спортни фенове. Чист случай на омраза, с която са дресирани “макетата”, в продължение на десетилетия! Полицията са също македонисти и са спомагали за конфликта! Още един случай в досието на РСМ за вето към ЕС!!!
  • 8 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Име":

    Албанците не мразят българите. Те са криминални типове, контролиращи дрогата и проституцията! Могат да ходят на тумби или нападат някой, само по криминална линия, иначе са лапали дръвцето на сърбоманите през соца и не са фенове на македонистите! Напротив, искат по-бързо да влезнат и криминализират ЕС и са против ВМРО ДПМНЕ! Не са от политическата нация, те са албански етнос! Прекратявани са футболни мачове за разпъване на транспарант с надпис към противниковия отбор на “макетата”: “Господ ви направи българи, а Тито македонци”!
  • 9 Баш Батка

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Механик":

    Да бе мирно стояло...