Last news in Fakti

17 Август, 2023 20:30 1 392 2

Лудост! Манчестър Сити привлече 14-годишен за 1.2 милиона евро

  • манчестър сити-
  • футбол-
  • тайриси нубиси-
  • трансфер

Трансферните права на момчето минават в Сити срещу сумата от 1.2 милиона евро плюс бонуси, уточнява френския вестник "Екип"

Лудост! Манчестър Сити привлече 14-годишен за 1.2 милиона евро - 1

Английският шампион Манчестър Сити обяви, че привлича 14-годишния френски полузащитник Тайриси Нубиси, който в момента играе за Лестър. Трансферните права на момчето минават в Сити срещу сумата от 1.2 милиона евро плюс бонуси, уточнява френския вестник "Екип".

Младият талант е особено популярен в последните шест месеца на Острова, като освен Сити желание да привлекат са имали Челси, Астън Вила, Манчестър Юнайтед, Нюкасъл и Арсенал. Скаутите, които са го наблюдавали твърдят, че Нубиси показва представяне далеч отвъд стандартното за ранната си възраст – като скоростта му на работа в средата на терена е особено възхвалявана.

Макар и да е с френски паспорт, момчето е родено в Ливингстън (Шотландия). А предвид произхода си и семейството, има право да играе за няколко национални отбора - Англия, Шотландия, Камерун и Франция. Вестник "Екип" твърди, че Нубиси би предпочел петлите, а от френската федерация вече са се свързали със семейството му.

На клубно ниво той ще участва в отбора U16 на Манчестър Сити този сезон. Ако всичко върви добре, той трябва да подпише първия си професионален договор с Манчестър Сити, след като навърши 17 години, съобщава onefootball.com. И докато Лестър са се съгласили с предложените от Сити условия още преди месец, то малкият талант до последно се е чудил кой отбор да избере.

Талантът е от спортно семейство. Баща му Патрик Нубиси е бивш футболист на Хибърниън (Шотландия), но играе кратко и записва едва 10 мача. Доста по-успешно камерунецът с френски паспорт се представя в Ливингстън и ФК Дънди. След като прекратява кариерата си, Патрик Нубиси завършва курс по физиотерапия и започва работа в отбора на Лестър. Именно тук започва да играе и синът му, който вече ще носи екипа на Манчестър Сити.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Браво

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.