Last news in Fakti

3 Септември, 2023 17:58 1 166 1

Ливърпул разнищи Астън Вила за трета поредна победа

  • ливърпул-
  • астън вила-
  • висша лига-
  • футбол

"Мърсисайдци" се наложиха с 3:0

Ливърпул разнищи Астън Вила за трета поредна победа - 1

Ливърпул записа трети пореден успех във Висшата лига, след като се разправи с категоричното 3:0 над гостуващия Астън Вила в мач от четвъртия кръг в Англия. Доминик Собослай вкара първия си гол с екипа на Ливърпул след трансфера му от РБ Лайпциг в третата минута, а в 22-ата Мати Кеш си отбеляза автогол, след като преди това Дарвин Нунес нацели гредата на Емилиано Мартинес с мощен удар.

В 55-ата Мохамед Салах също се разписа и зарадва феновете на „Анфийлд“, за да подпечата крайния успех в срещата за 19-кратния английски шампион.

Ливърпул разнищи Астън Вила за трета поредна победа

Победата изкачи Ливърпул до третото място във временното класиране и тимът на Юрген Клоп има десет точки, колкото има и вторият Тотнъм Хотспър, ала „шпорите“ имат предимство при головата разлика. Астън Вила остана 11-и с шест точки.

Сега пред двата отбора има двуседмична пауза, като предстоят мачове за националните отбори из целия свят.

Ливърпул опитваше в първите минути да създаде напрежение в полето на Астън Вила, а Мохамед Салах в третата минута открадна топката от Пау Торес и я чукна към Нунес, но испанският бранител я изчисти в корнер. След него падна първият гол в срещата, като топката беше центрирана в наказателното поле на "виланите" и не бе отиграна, но Доминик Собослай я пресрещна от границата на наказателното поле с левия крак и с безкомпромисен изстрел разпечата вратата на Емилиано Мартинес - 1:0 за "червените".

Дори след попадението, Ливърпул продължи с високата преса спрямо своя съперник, който пък разичташе на контраатаки по двата фланга, за да излезе от този натиск. Муса Диаби опита центриране в 11-ата минута към МакГин, но Собослай действа добре и изчисти преди шотландецът да отправи удар към вратата на Алисон.

В 22-ата минута Ливърпул поведе с два гола, след като Трент Александър-Арнолд извете отлично Мохамед Салах в наказателното поле на Астън Вила. Египтянинът подаде към Дарвин Нунес, който шутира мощно, но ударът на уругваеца се отби в гредата, след което топката отиде към връхлитащия Мати Кеш, който нямаше как да реагира и прати кълбото в собствената си врата.

Пет след това Александър-Арнолд центрира от фал топкатаб и намери отлично Жоел Матип, който бе оставен непокрит в наказателното поле на бирмингамци. Камерунецът отправи удар с глава, но топката премина край левия страничен стълб на Емилиано Мартинес, пропускайки отличен шанс да покачи превеса на мърсисайдци.

Малко след това Муса Диаби наказа грешка на Джо Гомес, след като английският бранител загуби баланс и Диаби видя вляво Джон МакГин. Шотландецът отправи силен диагонален шут, но не нацели вратата на Алисон. При ответното нападение удар на Дарвин Нунес беше блокиран от тяло на защитник на гостите.

Осем минути преди края на първото полувреме гостите имаха чудесна възможност да намалят изоставането си. Люка Дин намери с перфектен пас Оли Уоткинс, който засече през бранител на домакините, но не уцели вратата на бразилския страж на Ливърпул. При ответното нападение Дарвин Нунес за втори път уцели гредите на Астън Вила, след като получи пас от Салах и от малък ъгъл не успя да се разпише, нацелвайки напречната греда.

Трент Александър-Арнолд опита удар от средно разстояние след върната топка от Собослай, но не застраши вратата на Мартинес. В добавеното време на първото полувреме Мохамед Салах изпревари бранителите на Астън Вила и пробва удар от малък ъгъл, ала Мартинес се справи умело и отрази удара на №11 на домакините.

Три след подноваяването на играта Мати Кеш отправи удар с глава след центриране отляво, но Алисон Бекер направи впечатляващо спасяване, след като боксира топката в ъглов удар. След него Оли Уоткинс опита с глава, но неточно. При последвалото нападение Мохамед Салах изведе Дарвин Нунес пред опразнената врата на Астън Вила, но ударът на уругваеца с глава беше неточен.

В 55-ата минута Ливърпул вкара за трети път във вратата на Емилиано Мартинес. Робъртсън завъртя топката от корнер, а Дарвин Нунес я продължи с глава към далечната греда, където Мо Салах изпревари бранител на "виланите" и отблизо реализира трети гол за Ливърпул - 3:0.

Седем след това Алисон направи спасяване след удар с глава от Джон МакГин. В 69-ата минута капитанът на домакините - Александър-Анролд, тръгна от собствената си половина и реализира добър рейд, който завърши с плътен удар, но неточен. Малкбо след това той бе заменен от Джарел Куанса, след като крайният бранител усети болки в десния крак, а в 72-ата диагонален шут от Собослай завърши встрани.

Четвърт час преди края резервата Харви Елиът шутира от дъгата на наказателното поле, но бранител на Вила прати топката встрани. До края на срещата големи ситуации пред двете врати нямаше, като комфортният аванс на Ливърпул донесе спокойствие в играта на домакините, които подпечатаха успеха си в четвъртия кръг.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Найк

    1 1 Отговор
    От този Емилиано Мартинес нищо не става.