Last news in Fakti

3 Септември, 2023 20:41 1 287 0

Арсенал препъна Ман Юнайтед с голове дълбоко в добавеното време

  • арсенал-
  • манчестър юнайтед-
  • футбол-
  • висша лига

Големият герой за Микел Артета и отборът му беше Деклан Райс, който донесе успеха на лондончани с попадение в 96-ата минута от срещата, а в 101-ата минута Габриел Жезус вкара третия гол за „топчиите“

Арсенал препъна Ман Юнайтед с голове дълбоко в добавеното време  - 1
Снимка: БГНЕС

С попадения дълбоко в добавеното време отборът на Арсенал успя да победи Манчестър Юнайтед с 3:1 след обрат и записа трети успех от четири мача във Висшата лига. Големият герой за Микел Артета и отборът му беше Деклан Райс, който донесе успеха на лондончани с попадение в 96-ата минута от срещата, а в 101-ата минута Габриел Жезус вкара третия гол за „топчиите“.

Първите две попадения в срещата паднаха през първото полувреме, като Маркъс Рашфорд поведе гостите напред в 26-ата минута, но 110 секунди по-късно капитанът на „артилеристите“ - Мартин Йодегард, изравни резултата и върна тима в срещата.

В хода на срещата и двата тима имаха изключителни възможности да отбележат още голове, но дали липсата на късмет, точност или добрите отигравания от вратарите не позволиха това да се случи, за да може накрая Райс да бъде героят за Арсенал.

В самия край на срещата пък гол на Алехандро Гарначо беше отменен поради засада на аржентинската резерва, а Манчестър Юнайтед завърши двубоя на „Емирейтс“ с централна двойка бранители, изградена от Хари Магуайър и Джони Еванс, след като с контузия напусна Лисандро Мартинес.

"Артилеристите" започнаха по-дейно срещата, а в третата минута Габриел Мартинели опита да обстрелва вратата на Андре Онана от малък ъгъл, но Бруно Фернандеш блокира удара на бразилеца. В 13-ата минута от срещата Кай Хавертц имаше отличен шанс да открие резултата, след като Диого Далот изчисти топката право в него, а германецът овладя срещу Андре Онана, но опитът му за удар с левия крак беше изключително жалък и той не успя да нанесе опасен удар към вратата на стража на "червените дяволи".

Натискът на лондонския тим продължи, а Ман Юнайтед комфортно прие играта в своята половина в първия четвърт час, като момчетата на Ерик Тен Хаг опитваха да уплътняват всички зони в защита, за да не се стигне до регистриране на гол в тяхната врата. В 19-ата минута Сака прати чудесна топка в наказателното поле на гостите от ъглов удар, а Деклан Райс се извиси и стреля с глава, но неточно.

Кай Хавертц сбърка с подаването си в 27-ата минута, а Кристиан Ериксен блестящо изведе вляво Маркъс Рашфорд в опразнената зона при нападението на гостите. Англичанинът остана срещу двама бранители на Арсенал и финтира с чукване надясно, след което отправи прецизен изстрел към вратата на Рамсдейл. Вратарят докосна леко топката, но тя с помощта на гредата влезе във вратата на "артилеристите" - 1:0 за Ман Юнайтед.

Отговорът на Арсенал в срещата беше мигновен, а капитанът Мартин Йодегард възстанови равенството след по-малко от две минути. Зинченко комбинира с Нкетия, а той продължи за Габриел Мартинели. Бразилецът видя Йодегард, който с техничен удар матира Онана - 1:1.

В 32-ата минута Фернандеш "отне" топката току пред Уан-Бисака, който имаше отличен излаз за стрелба, а накрая удар на Ериксен беше блокиран от Габриел. В добавеното време от първата част Букайо Сака шутира след корнер, но топката срещна глава на защитник на Ман Юнайтед.

Девет след подновяването на играта през второто полувреме Ман Юнайтед разви превъзходно нападение, което не завърши с попадение. Първо Антони Марсиал шутира, но Аарън Рамсдейл реагира, след което опит на Рашфорд не намери очертанията на лондонската врата, след като Салиба блокира удара му.

Малко преди да бе изминал час игра от двубоя Аарън Уан-Бисака събори Кай Хавертц в наказателното поле на "червените дяволи" и реферът Тейлър посочи бялата точка за домакините. Ситуацията беше преразгледана чрез ВАР и Джаръд Гилет привика съдията да види повторно своето отсъждане. Той го стори, след което отмени решението си и дузпата беше отменена.

Арсенал продължи да притиска съперника, а удар на Йодегард беше уловен от Андре Онана. В 66-ата минута дебют за Ман Юнайтед направи многомилионната покупка - Расмус Хойлунд. Той зае мястото на Антони Марсиал, а Лисандро Мартинес напусна с травма, като беше заменен от Хари Магуайър.

В 67-ата Габриел Мартинели отправи много добър изстрел от средна дистанция сред купа от играчи на Ман Юнайтед, но не принуди Онана да прави спасяване. Десет преди края Мартин Йодегард намери на изключително чиста позиция Букайо Сака, който шутира, а Онана с тяло парира удара на английския офанзивен футболист.

Две минути преди края на редовното време Манчестър Юнайтед повторно поведе в резултата, след като гостите откраднаха топката в своята половина, а Маркъс Рашфорд изведе Алехандро Гарначао сам срещу Рамсдейл. Аржентинската резерва на "червените дяволи" матира английския страж, но след прегледа на ВАР бе установено, че той е зад отбраната на "артилеристите" и попадението закономерно беше отменено.

В шестата минута от добавеното време на срещата Деклан Райс поведе "артилеристите" напред в срещата, след като домакините изпълниха корнер, а топката се озова в тотално непокрития английския халф. Най-скъпата покупка в историята на Арсенал овладя с гърди, след което отправи силен удар от малък ъгъл. Онана опита да се намеси, но топката премина зад гърба му - 2:1 за Арсенал.

Докато Ман Юнайтед опитваше да върне гола-пасив, то Арсенал намери начин да вкара трети гол на съперника след отлично разгърната контраатака. Фабио Виейра видя втурналия се напред Габриел Жезус, а нападателят на Арсенал финтира Диого Далот, след което прати топката във вратата на "червените дяволи" за 3:1.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА