Last news in Fakti

3 Септември, 2023 23:16 2 379 8

Роналдо отново измъкна Левски в последната секунда на "Герена"!

  • левски-
  • хебър-
  • футбол-
  • роналдо

Преди първия съдийски сигнал зрителите и футболистите почетоха с аплодисменти паметта на загиналите в катастрофа „сини“ фенове след първия мач срещу Айнтрахт Франкфурт, както и в памет на малкия Венци от школата на Дунав Русе, който почина трагично след удар от мълния

Роналдо отново измъкна Левски в последната секунда на "Герена"! - 1

Левски отмъкна победата срещу Хебър с 1:0 в срещата между двата тима от 8-ия кръг на efbet Лига. Роналдо се разписа в последната минута на даденото четириминутно продължение.

Преди първия съдийски сигнал зрителите и футболистите почетоха с аплодисменти паметта на загиналите в катастрофа „сини“ фенове след първия мач срещу Айнтрахт Франкфурт, както и в памет на малкия Венци от школата на Дунав Русе, който почина трагично след удар от мълния. В петата минута всички на стадиона изразиха подкрепата си към бившия треньор на Левски Петър Хубчев, който се бори с коварна болест.

Първата по-интересна ситуация дойде в седмата минута, когато Роналдо реши да стреля от далечна дистанция, но се получи рикошет в играч на гостите и топката бе уловена лесно от вратаря Матвей Игонен.

Хебър отговори пет минути по-късно, когато Атанас Кабов бе изведен на десния фланг, финтира капитана на „сините“ – Вандерсон Цунами, след което влезе в наказателното поле и стреля ниско в близкия ъгъл, но неточно покрай гредата в аут.

В 14-ата минута Уелтън проби отлично отляво, влезе в наказателното поле и опита да намери Асими Фадига, но Игонен успя да го изпревари и улови топката.

Още преди да е изтекла същата минута се стигна до опасност и пред вратата на Пламен Андреев. Роберт Мазан комбинира с Никола Пенев отляво, а младокът влезе в наказателното поле и след това чукна за Ангел Бастунов, който обаче стреля високо над вратата.

Четири минути след това Фадига отигра технично за Асен Митков, който шутира моментално от дистанция, но в аут.

Левски имаше хубав шанс да открие резултата в 25-ата минута, когато Шанс Джавад Ел Джемили центрира от ъглов удар, а Хосе Кордоба бе оставен съвсем сам, извиси се и нанесе изстрел с глава, който обаче бе блокиран от Лазар Марин. Последва кратко разбъркване и топката излезе в нов корнер.

В 32-ата минута хубава комбинация между Цунами и Уелтън можеше да завърши с гол, но Роналдо се забави и не успя да се разпише на празна врата, тъй като Мазан изби.

Постепенно "сините" притиснаха съперника си и три минути след това Ел Джемили реши да пробва късмета си от сериозна дистанция, получи си рикошет в играч на Хебър, който затрудни Игонен, но той все пак успя с една ръка да избие изстрела, който се беше насочил към долния му ляв ъгъл.

В последната минута от редовното време на първата част Левски получи пряк свободен удар в близост до наказателното поле. „Сините“ го изпълниха заучено, а Фадига излезе на чиста позиция и намери Роналдо. Получи се голямо разбъркване, а двата удара на дясното крило бяха блокирани. Секунди по-късно Уелтън отново проби до аутлинията и върна топката, но добавката на Роналдо отново бе спряна от защитник пред вратата.

В първите петнадесет минути на втората част Левски продължи да бъде по-активният отбор и седеше по-често в половината на Хебър, но реални опасности пред Игонен липсваха.

След почти час игра Николай Костов реши да направи промени в състава и извърши четири рокади накуп. На терена се появиха Жереми Петрис, Андриан Краев, Илиян Стефанов и Асен Чандъров, които замениха Патрик-Габриел Галчев, Асен Митков, Джавад Ел Джемили и Асими Фадига.

Първата по-сериозна опасност през втората част дойде чак в 73-ата минута, когато Левски пропусна добър шанс. Цунами качи топката на главата на Асен Чандъров, а той свали към непокрития Илиян Стефанов на границата на вратарското поле, чийто удар беше безкрайно неточен. Атакуващият футболист не уцели добре топката и не успя да я насочи в очертанията на вратата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 1 Отговор
    Честито Левски
  • 2 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 1 Отговор
    Поздравявам Александър Драгомиров от Подуяне
    Честито Сашко
  • 3 Левскар

    8 15 Отговор
    Копейкин и Ко са Червени Еничари.
  • 4 Коментар

    3 8 Отговор
    Явно феновете им са поспряли наркотиците(тревата всъщност) и затова са победили.Браво!

    Коментиран от #5

  • 5 Друг Левскар

    13 10 Отговор

    До коментар #4 от "Коментар":

    Не знам ама Любо Пенев пак духа супата..Честито!!?

    Коментиран от #8

  • 6 Хорхе

    8 5 Отговор
    Хебър е ниско бюджетен филм като Царско село, Верея и Ботев Враца. Ако не са Л. Пенев, Уинбет и един адвокат тези притурки в българския футбол са обречени, както се случи вече със Селото и Верея. Единственото хубаво нещо е че във филма играят българчета израснали по опасните български терени и помощни игрища.

    Коментиран от #7

  • 7 Боздуган

    1 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хорхе":

    Левски, са колос, голям отбор с мозъчни тръстове и зоопарк от 5 континента. В твоя ред на мисли всико е филм с различни бюджети. Ще бленуваш за времената където един адвокат ви беше във филма!
  • 8 Боздуган

    1 3 Отговор

    До коментар #5 от "Друг Левскар":

    Ти гледа ли мача мамин, на Любо можеш само да му изпиеш супата!