Last news in Fakti

8 Септември, 2023 09:00 1 892 2

Килиан Мбапе продължава да отказва да подпише нов договор с ПСЖ

  • килиан мбапе-
  • футбол-
  • псж-
  • договор

24-годишният голаджия обяви това си намерение още през лятото в официално писмо до шефовете на клуба

Килиан Мбапе продължава да отказва да подпише нов договор с ПСЖ - 1

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе не е променил позицията си и продължава да отказва да подпише нов договор с клуба. 24-годишният голаджия обяви това си намерение още през лятото в официално писмо до шефовете на клуба. Напоследък се появиха информации, че той е склонен да промени позицията си, но според "90Min" това не е вярно и играчът няма никакво намерение да подписва нов контракт с парижани.

Новината, че Мбапе отказва да преподпише изненада неприятно шефовете на ПСЖ през лятото, като те опитаха какво ли не, за да променят мнението му. Първоночално играчът бе изключен от тренировъчния процес и на практика не взе участие в предсезонната подготовка. Желанието на клуба бе да го продаде, но интересът към него не бе особено голям, като най-сериозната оферта дойде от Саудитска Арабия от страна на Ал-Хилал, но нападателят категорично отказа да поеме към Близкия Изток.

В крайна сметка на "Парк де Пренс" решиха да сменят подхода си и да опитат с добро. Мбапе проведе разговор с президента Насер Ал-Келаифи, а малко по-късно бе върнат в състава. Именно това породи слуховете, че футболистът се е съгласил да предопдише, като се говореше, че в новия договор ще има заложена сравнително ниска клауза за откупуване на стойност 80 милиона евро, която да улесни евентуален негов трансфер през следващото лято, като все пак и в клуба да постъпи някаква прилична сума за него.

Оказва се обаче, че подобна договорка няма и Мбапе остава на позицията си, че няма да преподпише и ще си тръгне като свободен агент след края на сезона. Единственото, от което играчът се е отказал е бонусът за лоялност, който клубът му дължеше. Той е в размер на 80 милиона евро, които парижани все пак ще спестят.

Така последната надежда на ПСЖ да продаде Мбапе ще бъде през зимата. Това обаче ще е доста трудна задача, тъй като Реал Мадрид е категоричен, че ще изчака до лятото, за да го вземе без пари. Има шанс да се появи и нова грандиозна оферта от Близкия Изток, която да изкуши играча, но това звучи доста невероятно.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 У Чен

    2 1 Отговор
    супер снимка доказваща теорията ба Дарвин за произхода на човека
  • 2 Последния Софиянец

    3 1 Отговор
    "Бонус за лоялност" хаха. Тоя примат е лоялен колкото Руди Гелът