Last news in Fakti

12 Септември, 2023 11:20 1 731 4

В Португалия: Помните ли българина Илиан Илиев? Прави сензация с Черно море!

  • илиан илиев-
  • футбол-
  • португалия-
  • а бола

„А Бола“ отбелязва, че под ръководството на бившия български национал „моряците“ в момента са на второ място в класирането с 20 точки след осем изиграни мача, в които са записани шест победи и две равенства

В Португалия: Помните ли българина Илиан Илиев? Прави сензация с Черно море! - 1

Авторитетното португалско издание „А Бола“ отдели материал за работата на Илиан Илиев като треньор на Черно море. Спортният вестник припомня, че 55-годишният специалист е играл в Португалия за Бенфика, Маритимо и Салгейрош.

Материалът е озаглавен „Помните ли българина Илиан Илиев? Прави сензация с Черно море“. „А Бола“ отбелязва, че под ръководството на бившия български национал „моряците“ в момента са на второ място в класирането с 20 точки след осем изиграни мача, в които са записани шест победи и две равенства.

„Илиев е в седмия си сезон начело на Черно море, където пристигна през януари 2018 г., след като започна шампионата във Верея. Той дебютира като треньор в родния си Черно море, а след това имаше пет години престой начело на Берое. Работи в Левски и замина за Ангола, за да поеме Интерклубе от Луанда. След завръщането с България стана треньор на Локомотив (Пловдив), за да стигне до завръщането у дома“, пише „А Бола“.

„Под ръководството на Илиев Черно море се представя стабилно и завършва на позициите зад медалистите. Той постига това, въпреки че постоянно трябва да променя състава си, поддържайки сериозна връзка с Португалия и португалския футбол. Когато пое Черно море в средата на сезон 2017/18 в отбора вече бяха Витиня и Фабио Мартинш. След това дойдоха Патрик Андраде, Жоао Кардосо, Зе Гомеш, Родриго Вилела, Леандро Андраде, Матеус Клементе и Едгар Пачеко, който е син на бившия съотборник на Илиев в Бенфика Едгар“, допълва изданието.

„През този сезон Черно море малко след началото на първенството трябваше да се раздели с 20-годишния си бразилски нападател Матеус Машадо, продаден на втородивизионния белгийски Зулте Варегем, след като за седем мача от старта на шампионата вкара четири гола и направи две асистенции. Така за втори пореден сезон Илиан Илиев остава без водещия си голмайстор. През миналия август украинецът Евгени Сердюк беше трансфериран в ЦСКА 1948, след като беше нанизал три гола в пет мача от началото на сезона. Сега Черно море отново трябва да прави промени в нападението. Илиан Илиев се възползва от паузата в шампионата и привлече 21-годишния бразилец Брено Тейшейра. Досегашният футболист на Крузейро, играл под наем във втория отбор на Валядолид, ще опита да запълни празнината, оставена от Матеус Машадо“, завършва „А Бола“.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 110 години Черно море Варна

    8 3 Отговор
    Където е текло,пак ще тече
  • 2 Швепса

    12 2 Отговор
    Да става национален треньор,оставка на србското менте Младен
  • 3 СЗО

    10 0 Отговор
    Най после една статия за български футбол, различна от Уевски.
  • 4 фактолог

    6 0 Отговор
    Илиан Илиев е играл в един от най-титолуваните европейски отбори. Бефика е носител на КЕШ не един път , Докато Барселона нямаха спечелен КЕШ до идването на Стоичков . Бенфика е била 5 пъти финалист за КЕШ , печели и световната клубна титла. Само Емил Костадинов е играл в по класен клуб - Баерн Мюнхен. Пиша това за да припомня в каква конкуренция бяха нашите национали по това време . Илиан Илиев не можа да се впише в националния заради Балъков , Лечков . В момента ние нямаме футболист , който да играе в едно от 7-те най силни първенства на Европа. Една Албания има 20 такива играчи. И искаме да имаме силен национален отбор , без подобни играчи. Най- добрият ни футболист в момента Десподов - трета глуха в Гърция . Останалите, от нейде случайно събрани да се запознаят.