Last news in Fakti

22 Септември, 2023 12:00 1 713 4

Роналдо остава единственият заменим футболист в Левски

  • николай костов-
  • левски-
  • роналдо-
  • футбол

Както е известно, Левски разполага с шестима футболисти, които нямат паспорт от Европейския съюз, а в групата за мачовете от efbet Лига може да бъдат най-много петима

Роналдо остава единственият заменим футболист в Левски - 1


Футболистите на Левски подновиха тренировки в четвъртък след двата дни почивка, които получиха от треньора Николай Костов след равенството 2:2 с Крумовград в понеделник. Добрата новина за 60-годишния специалист е, че всички футболисти бяха на негово разположение на вчерашното занимание. Нито един играч няма проблеми след двубоя в Коматево.

Сега обаче задачата пред наставника на „сините“ е да избере кой да остане извън групата за домакинството на Етър Велико Търнов в събота от 20:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Както е известно, Левски разполага с шестима футболисти, които нямат паспорт от Европейския съюз, а в групата за мачовете от efbet Лига може да бъдат най-много петима.

Това правило е започнало да създава напрежение на „Герена“, а в основата му е халфът Дарлан, който е започнал да недоволства, пише „Мач Телеграф“. Бразилецът получаваше минути на терена в евротурнирите, но „сините“ отпаднаха и сега Дарлан постоянно е извън сметките на Костов. Логично техничарят не е доволен от тази ситуация, която няма да се оправи, докато Левски не завърши процедурата по изваждане на български паспорти на Уелтън и Вандерсон Цунами. Тя е в напреднала фаза и се очаква двамата бразилци да получат родни документи през месец октомври.

Дотогава обаче спортно-техническото ръководство на Левски е взело решение да прави ротации. Очаква се те да стартират още в събота срещу Етър. Най-вероятно в групата за този мач ще влезе Дарлан, а друг бразилец – Роналдо, ще изпадне. На „Герена“ са преценили, че нито един играч от останалите чужденци не може да бъде жертван – Уелтън е звездата на отбора, Рикардиньо и Цунами – нямат алтернатива, а Хосе Кордоба трябва винаги да е титуляр, защото клубът смята да го продаде за милиони най-късно в края на сезона.

Така Роналдо остава единственият заменим футболист, защото на неговата позиция могат да играят и Марин Петков, и Илиян Стефанов.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    0 4 Отговор
    Няма да им дадат бг паспорти, защото не знаят български ! Това са последните промени за даване на бг гражданство.Даже на много ще бъдат отнети.Раев пак изгоре 😂
  • 2 Мъдератор

    0 4 Отговор
    Не риташе ли някъде по арабските емирства тоз маниак?
  • 3 Баш Батка

    0 3 Отговор
    Негра все
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.