Last news in Fakti

28 Септември, 2023 04:13 2 201 0

Скандална вратарска грешка провали Лудогорец срещу Локо Пд

  • лудогорец-
  • локомотив пловдив-
  • футбол

Двата тима завършиха 1:1 в Разград

Скандална вратарска грешка провали Лудогорец срещу Локо Пд - 1

Локомотив Пловдив продължи с прекрасната си серия в efbet Лига все още да няма загуба след 11-ия кръг в efbet Лига. Този път „смърфовете“ не се дадоха в рунда на шампиона Лудогорец и направиха 1:1 при визитата в Разград.

Откриващото попадение на „Хювефарма Арена“ беше отбелязано от Бърнард Текпетей в 9-ата минута, след като ганаецът завърши по феноменален начин отличен дълъг пас от Якуб Пьотровски и с левия крак откри резултата.

В хода на мача на два пъти целиха гредите зад гърба на Динко Хоркаш, като стражът на пловдивчани трябваше да прави и няколко ключови намеси, за да не увеличи пасива на своя тим, за да дойде 85-ата минута, когато резервата Пламен Андреев в 85-ата минута наказа изключително груба грешка на Симон Слуга и спомогна на „черно-белите“ да не загубят срещата.

Равенството отдалечи „смърфовете“ на върха с 29 точки пред преследвача Черно море, който е с 27. Лудогорец пък остава на петото място със 17 точки, но разградчани имат два по-малко изиграни мача от опонента си тази вечер.

Лудогорец vs Локомотив Пловдив
източник: sofascore.com

В петата минута Иван Йорданов отправи силен удар с левия крак от пряк свободен удар след нарушение срещу Бърнард Текпетей, но Динко Хоркаш показа "сигурни ръце" и спаси. При следващото нападение Локо Пловдив имаше възможност да затрудни Симон Слуга, но ударът на Евандро беше блокиран от Оливие Вердон, който получи болка в глезена след това.

В седмата Кайо Видал даде успоредно подаване в наказателното поле на "смърфовете", но капитанът Текпетей се размина с това да я засече, след като и Ангел Лясков му попречи. Две след това полският полузащитник Якуб Пьотровски даде изящен извеждащ пас зад отбраната на пловдивчани за спринтиращия Бърнард Текпетей. Новият капитан на "орлите" след напускането на Кирил Десподов овладя и с премерен удар с левия крак от въздуха елиминира опеката на Динко Хоркаш, за да поведе разградчани напред.

Малко след това "орлите" изпълниха ъглов удар, а топката беше разпределна надясно за Оливие Вердон. Бранителят я догони край тъчлинията и пусна към аута за Текпетей. Той опита мощно центриране, но топката се отби в левия страничен стълб на Хоркаш и излезе аут.

В 21-ата Оливие Вердон даде топката назад към вратаря Слуга. Хърватинът се замота, а това спомогна на Георги Минчев да му открадне топката. Нападателят върна назад за Eвандро, който насочи към опразнената врата на "орлите", но неточно. Седем след това Евандро получи топката и изведе Георги Минчев сам срещу Симон Слуга. При тупването на тревата обаче тя забърза своите обороти и Слуга излезе, за да спаси.

В 31-ата минута Бърнард Текпетей пусна вдясно на наказателното поле на съперника за Руан Крус. №99 на Лудогорец финтира красиво бранител на "смърфовете" и можеше да комбинира с Клод Гонсалвеш и Кайо Видал, но прецени да стреля от малък ъгъл, което беше грешният избор и играта продължи с аут за гостите.

Осем преди края на първата част Георги Минчев пусна топката за Джовани, който веднага отправи изстрел с десния си крак към горния ляв ъгъл на вратата на Лудогорец в 38-ата минута. Симон Слуга обаче се намеси по великолепен начин в първия случай, в който му се наложи да прави ключово спасяване. В 43-ата Георги Минчев изпревари Ноа Сонко Сундберг след центриране от Джовани отляво и стреля с глава, но не отправи точен удар към вратата на Слуга.

Пет след подновяването на играта Лудогорец стигна до добра възможност, като Текпетей беше изведен вляво и центрира. Руан Крус се размина, а Евандро изчисти вън от наказателното поле на гостите, за да се наложи на Фон Витри да стреля силно с десния крак, но беше неточен. Домакините отново създадоха проблеми на съперника, а Руан Крус показа чудесна техника срещу Ефе Али в наказателното поле на "смърфовете". Последва техничен удар край Динко Хоркаш, но топката се спря в десния страничен стълб на стража.

Преди това пък Александър Томаш извади от игра Алфа Конте и пусна на негово място Андреев, след което изнесе дълга тирада на футболиста си.

В 56-ата минута Иван Йорданов нахлу в наказателното поле на Локомотив, след което Ангел Лясков го атакува, за да вземе топката. Крайният бранител на "смърфовете" не игра с топката, а Никола Попов бе посъветван да отиде до мониторите, за да прегледа сам ситуацията. След това Попов взе решение да остави първоначалното си решение и дузпа не беше отсъдена.

В 69-ата "орлите" направиха много стойностно нападение, а резервата Рик Джонатан елиминира чрез овладяване с гърди Ангел Лясков. Отляво той влезе навътре и комбинира с Руан Крус, който му даде пас на двойно, след което Рик стреля опасно.

Динко Хоркаш обаче направи отлично спасяване и отрази удара му.

Дейната игра от Рик Джонатан продължи и той нанесе много тежък изстрел към локомотивската врата, но Динко Хоркаш отново се справи със ситуацията и отрази опита му. Пет преди края гостите успяха да изравнят резултата, след като Сон върна топката назад за вратаря Симон Слуга. Той се забави изключително дълго за втори път в срещата да отиграе топката, а Пламен Андреев пресира стража, след което успя да побутне топката в разградската врата - 1:1.

Разградчани веднага натиснаха съперника и създадоха хаос в наказателното поле на Локо Пловдив. След корнер Пьотровски стреля с десния крак, но Паскалев с крак блокира изстрела, след което трябваше Хоркаш да се намесва, за да не допуска втори гол във вратата си. Домакинският устрем за засилваше все повече и повече, а Якуб Пьотровски стреля изключително силно от дистанция, но за пореден път Хоркаш се намеси и отрази.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА