Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 18:00 3 334 8

Петричев внесе яснота след масовите оставки в клуба

  • ангел петричев-
  • футбол-
  • лудогорец-
  • оставки

В Лудогорец работят хора със съвест и морал и всеки трябва да си поеме своята отговорност за случилото се

Петричев внесе яснота след масовите оставки в клуба - 1

Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев внесе яснота след масовите оставки в клуба. Той разкри, че цялото ръководство поема отговорността си като екип.

"В Лудогорец работят хора със съвест и морал и всеки трябва да си поеме своята отговорност за случилото се. Никой от нас не се крие и всеки ще си поеме отговорността. Не съм съгласен, че в Лудогорец има извънредно положение, защото клубът е добре структуриран и ще продължи да работи по същия начин. Това е един морален акт от страна на ръководството и спортно-техническият щабм защото ние имаме привилегията да работим в изключителна обстановка и ако нещата не се получават, то е заради човешкия фактор", започна Петричев от летището в Дания.

"Нямаме право на оправдания, защото нашите собственици са ни предоставили възможно най-добрите условия да развиваме футбол и когато допуснеш един подобен резултат, срамен, какъвто бе вчерашният, съвсем логично е проблемът да е в хората, които управляват процеса. Ние ще си понесем нашата отговорност. Вчера имаше бързо събрание на управителния съвет, в което взехме решение. Най-вече оперативното ръководство на клуба в мое лице и спортно-техническият щаб - целият. Вече сме депозирали нашите оставки пред собствениците на клуба"

"Нашите собственици са прагматични хора и ще изслушат всеки един от нас и ще преценят как клубът ще върви напред. Мога да гарантирам, че до последния ми ден ще работя със същия ентусиазъм и професионализъм, както до момента. Ще направя така, че хората след нас да са в комфортна ситуация. Без Ангел Петричев, Георги Караманджуков и другите колеги, Лудогорец ще продължи да работи добре. Мен ме е срам от хората, не знам как ще се прибера в Разград и как ще погледна хората в очите. Искам да се обърна към феновете. Знам, че заради този резултат феновете ни понесетат доста подигравки, но трябва да бъдат сигурни, че лошите времена ще отминат бързо и добрите моменти за Лудогрец предстоят."

"Лудогорец е един клуб, който ще продължи да се развива. Така е устроен този клуб. Причините за загубата не са от вчера или онзиден. Не успяхме качествено да се справим с процеса на подмяна. Допуснали сме грешки, които ще бъдат коригирани. Не мога да се крия зад гърба на Ивайло Петев или на някой друг. Ивайло Петев е най-малко виновният човек в тази ситуация. Не съм сигурен дали това не е за доброто на Лудогорец. Това може би ще катализира някои процеси"

"Начинът на управление и философия на Лудогорец има две лица, едното е Кирил, а другото Георги Домусчиев. Докато те са тук, нашите привърженици могат да бъдат спокойни. Да, сега ще изтърпят подигравките на конкурентите, но ще се върнем на правия път. Чуват се много работи, ако е имало спорове между нас, то те са били на професионална основа, а не на лична. В Лудогорец винаги сме били един екип, затова заедно подаваме оставка. Това ни е водело към успехите. Нормално е да има различия, това не е непременно лошо. Хубаво е, когато има творчески спорове. Всичко останало са интриги", допълни той.

"Любовта омръзва ли? Аз обичам Лудогорец и го обичам, защото съм от ден първи, заедно с Георги Караманджуков вече 13-а година. За нас клубът не е просто работа, за нас това е любов. Въф футбола отпуска няма. Аз за 12 години нямам спомен да съм почивал активно, защото обичам Лудогорец и ще продължа. Много се дразня, когато има жестоки критики към Ивайло Петев, защото много хора забравят, че той беше в началото. Тухла по тухла сме строили този клуб, той не е случаен човек за Лудогорец. Аз винаги ще изпитвам огромно уважение към него, както и към колегите, с които сме работили. Моралът и достойнството ни задължава", каза още Ангел Петричев.

"Защо ни разделяте на две? Аз не мога да кажа как ще реагират нашите привърженици, знам че страдат в момента. Получих сигурно 280 съобщения, повечето успях да ги прочета снощи. Няма да е лесно. Аз искам тези хора да ги гледам право в очите и не искам да се крия зад гърба на някого", завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 алчен домус

    12 0 Отговор
    продавам, продавам, продавам...
  • 2 Като продадоха Десподов на гърците

    7 2 Отговор
    Пък и вратаря играе за да загуби лудогорец
  • 3 жорко

    8 0 Отговор
    Да ги закарат всичките на куп във варненския екарисаж.
  • 4 Въгларово

    15 1 Отговор
    В България са"велики" Европа са трагични.Защо ли? От както заводският отбор е " хегемон", България се срива във всички класации. И без Моци,Петричев ,Петев, пак ще съмне.
  • 5 Немо

    14 1 Отговор
    А останалите хора от спортно техническия щаб ще подават ли оставки? Имам предвид тези съдии участващи в съдийския комфорт на ментето от Разград. Именно тяхната липса в Дания се оказа фатална. Няма кой да отмени гол на противника, да вдигне засада, няма ВАР да удари едно рамо... Мъка
  • 6 Марцена

    6 0 Отговор
    Петричев, жена му и мургавите мъже.....
  • 7 Чебурашка Капитонова

    7 1 Отговор
    Петричев е видимо високо грамотен: "ВъФ футбола отпуска няма." Евалла, Машаала на таквизи патриоти дето не знаят родният си език!!!!

    Коментиран от #8

  • 8 0808

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Чебурашка Капитонова":

    ... това европейски отбор ли е или африкански?...без един бял човек?!..