Last news in Fakti

6 Октомври, 2023 22:03 1 042 1

Локомотив (София) излъга Берое под Аязмото с късен гол

  • локомотив софия-
  • футбол-
  • берое

“Железничарите” надделяха с 1:0, а в герой за отбора се превърна Даниел Ками, който се разписа в 86-ата минута

Локомотив (София) излъга Берое под Аязмото с късен гол - 1

Локомотив (София) стигна до ценен успех при гостуването си на Берое в двубой от 13-ия кръг на efbet Лига. “Железничарите” надделяха с 1:0, а в герой за отбора се превърна Даниел Ками, който се разписа в 86-ата минута.



Заралии със сигурност има за какво да съжаляват, тъй като бяха по-добрият тим днес, но направиха куп пропуски пред противниковата врата, които в крайна сметка им костваха победата. Веднъж и гредата спря футболистите на Хосе Луис Ачиари. Отделно от това, на два пъти старозагорци имаха претенции за дузпа. 


По този начин “червено-черните” прекъснаха серията си от три поредни срещи без успех в елита. За Берое това е шеста загуба в последните 7 мача.

В 5-ата минута Ойшос стреля от пряк свободен удар, но не се наложи стражът на "железничарите" да се намесва, тъй като топката премина над вратата. Малко след това Скуадроне засече центриране от корнер, но изстрелът му с глава не намери целта.

Малко преди да измине четвърт час игра от началото на мача Александър Любенов се отчете със страхотно спасяване, след като Вини Трибуле се озова на отлична стрелкова позиция. Нападателят на домакините добре насочи кълбото, но вратарят на Локо (София) показа рефлекс и изби в ъглов удар.

Футболистите на Хосе Луис Ачиари бяха по-активни и в следващите минути, а Вини Трибуле направи няколко пропуска. В 29-ата "зелените" организираха светкавична контраатака, на върха на която се оказа Сантиаго Годой, но изстрелът му от границата на наказателното поле срещна десния страничен стълб.

5 минути преди почивката домакините изявиха сериозни претенции за дузпа, след като Годой падна в пеналтерията след съприкосновение с Лука Иванов, но главният съдия остана безмълвен. Ситуацията бе преразгледана набързо с ВАР, след което играта продължи.

В 43-ата минута Енцо Ойшос вкара топката в мрежата на Александър Любенов, но попадението му не беше признато, тъй като в хода на атаката Вини Трибуле е бил в положение на засада.

Гостите започнаха второто полувреме по-добре и погледнаха по-смело към противниковата врата. В първите минути обаче липсваха опасни ситуации пред Родриго Ачинели.

Заралии отговориха с удар с глава на Трибуле, който попадна право в ръцете на Любенов и не го затрудни. В 56-ата минута Скуадроне бе изпуснат от защитата на "червено-черните", но не успя да се възползва от това и резултатът остана непроменен. 5 по-късно Берое отново поиска дузпа, но и този път претенциите им не бяха уважени от Георги Иванов.

В следващите минути нямаше нищо интересно пред двете врати. Така се стигна до 86-ата минута, когато "железничарите" откриха резултата. Калоян Кръстев се извиси над всички в наказателното поле и стреля опасно с глава. Ачинели се справи с неговия удар, но в близост до вратата дебнеше Даниел Ками, който от близко разстояние добута топката в мрежата.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ръмпези

    4 0 Отговор
    САМО ЛОКО...ДОКАТО СЪМ ЖИВ...