Last news in Fakti

22 Ноември, 2023 09:30 1 007 0

Левандовски подобри още един рекорд

  • роберт левандовски-
  • полша латвия-
  • евро 2024 -
  • рекорд-
  • футбол

Той се разписа на 35 години и 3 месеца, а досегашното върхово постижение принадлежеше на Лучиан Брихжи, който реализира попадение срещу Норвегия през 1969 година на 35 години, 2 месеца и 14 дни

Левандовски подобри още един рекорд - 1

Роберт Левандовски отбеляза единия от двата гола за победата на Полша с 2:0 над Латвия в контрола. Срещата се игра във Варшава, а звездата на "дружина полска" вече е най-възрастният голмайстор в историята на националния отбор. Той се разписа на 35 години и 3 месеца, а досегашното върхово постижение принадлежеше на Лучиан Брихжи, който реализира попадение срещу Норвегия през 1969 година на 35 години, 2 месеца и 14 дни.

Иначе поляците не срещнаха особени трудности в двубоя и донесоха малко радост на феновете си след разочароващия край на квалификациите за Евро 2024. Пжемислав Франковски откри резултата още в 7-ата минута след асистенция на Никола Залевски, а домакините пропуснаха още няколко чисти положения до почивката.

В 48-ата минута отново Залевски показа отлична визия и намери Левандовски, който беше точен с глава - 2:0. 35-годишният нападател вече има 82 гола в 146 мача с екипа на Полша, а освен това е направил и 32 асистенции. Лева остана на терена до 62-ата минута, когато беше заменен от Карол Швидерски.

Полша не успя да си осигури директна квота за Евро 2024, но ще участва в плейофите, като първият съперник на тима на Михал Пробиеж е Естония.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА