Last news in Fakti

25 Ноември, 2023 15:00 1 451 6

Ботев Вр излъга Локо Пд в снега, три отменени гола за "смърфовете"

  • ботев враца-
  • футбол-
  • локомотив пловдив

Срещата на стадион "Христо Ботев" започна с 15 минути закъснение - в 12.45 часа, заради обилния снеговалеж , който затрудни домакините при подготовката на терена

Ботев Вр излъга Локо Пд в снега, три отменени гола за "смърфовете" - 1

Ботев Враца победи с 2:0 Локомотив Пловдив и поднесе една от изненадите на 18-ия кръг в efbet Лига. Даниел Генов откри резултата в 20-ата минута, а Марко Мажуга удвои в 58-ата минута.

Срещата на стадион "Христо Ботев" започна с 15 минути закъснение - в 12.45 часа, заради обилния снеговалеж , който затрудни домакините при подготовката на терена.

В началните минути двата отбора бяха доста предпазливи, но в 7-ата минута хитър пас на Димитър Илиев изведе Петър Андреев зад отбраната на врачани. Бързоногото крило напредна и прати топката в мрежата на домакините, но бе отсъдена засада, а тв повторения показаха, че асистент-съдията Мартин Венев правилно е вдигнал засада.

Секунди по-късно Даниел Генов пусна страхотно подаване към Браян Мендоса, но той стреля в аут, останал очи в очи с Хоркаш. Второ попадение на Локомотив в 10-ата минута бе отменено отново заради засада. След изпълнение на корнер от Евандро топката бе отклонена към Димитър Илиев, който технично я насочи зад гърба на Федерико Бариос, но флагът отново бе вдигнат и голът не бе зачетен.

Домакините обаче бяха по-активният отбор и в 14-ата минута на Динко Хоркаш се наложи да спасява удар от дистанция на Марко Мажуга.

Шест минути по-късно резултатът бе открит. Браян Переа бе изведен на дясното крило и центрира майсторски към Даниел Генов, който изпревари Оливер Камдем и с глава направи 1:0 за Ботев Враца.

Пловдивчани взеха инициативата след получения гол, но така и не намираха пътя към вратата на домакините. При едва от редките контраатаки на врачани Марко Мажуга бе изведен отлично от Браян Переа и шутира от дистанция. Ударът му по земя обаче бе избит с крак от Динко Хоркаш.

На почивката наставникът на гостите Александър Томаш извърши две промени в състава - на мястото на двете крила Петър Андреев и Кристиян Пешов в игра се появиха Джовани и Алфа Конте. Смените раздвижиха играта на гостите, които обаче можеха да получат втори гол в 53-ата минута. Браян Мендоса стреля опасно от добра позиция, но стражът на "черно-белите" изби. Секунди по-късно Ангел Лясков прати топката в мрежата на Федерико Рубио, но за трети път попадение за Локомотив бе отменено заради засада.
Малко изненадващо Ботев Враца удвои аванса си в 58-ата минута. Марко Мажуга мина много лесно покрай Лясков и нахлу в наказателното поле вляво от вратата на гостите. Със силен изстрел в близкия ъгъл той изненада Динко Хоркаш, който плонжира, но изпусна топката и тя мина голлиннията - 2:0.

В 64-ата минута гостите поискаха дузпа за игра с ръка на Бабукар Траоре, но реферът Васил Минев прецени, че няма достатъчно основание да посочи бялата точка, а и от ВАР не го посъветваха да геда повторение на ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Въпрос:

    0 2 Отговор
    Колко гола трябва да бъдат отменени,за да спечели"правилния"отбор?! И отговора на БФС е-колкото трябва! За това не гледам български футбол,и не само аз!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ветеринарен психолог

    0 1 Отговор
    Локо го удариха през просото. Не хванаха съдията и закономерно загубиха.Без съдийска помощ са трагични.