Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 09:00 824 1

Национал на Сърбия: Голът срещу България е №1 в кариерата ми

  • сърбия-
  • футбол-
  • българия-
  • сърджан бабич-
  • евро 2024-
  • спартак москва

Бабич е част от златната генерация, която спечели световната титла при младежите до 20 години в Нова Зеландия през 2015-а

Национал на Сърбия: Голът срещу България е №1 в кариерата ми - 1

Централният защитник Сърджан Бабич влезе някак тихичко в националния отбор на Сърбия, но вече остави сериозна следа. 27-годишният футболист на Спартак (Москва) се разписа за 2:2 срещу България на 19 ноември и тази точка гарантира класиране на страната на Евро 2024. Бабич е част от златната генерация, която спечели световната титла при младежите до 20 години в Нова Зеландия през 2015-а.

За емоциите около класирането и попадението в българската врата Бабич говори в интервю за вестник kurir.rs. Освен това, той се спира на детайли за семейството си, на впечатленията от Москва и от руското първенство, както и говори за 2-ото място на Цървена звезда в сръбската Суперлига. А Сърбия се класира за второ поредно голямо първенство след Мондиала в Катар миналата година.

"Това е голът на моята кариера! Определено най-скъпият! И сега като се сетя, настръхвам! Невероятно усещане. В този миг бях много щастлив, а мога да ви кажа, че това усещане не ме напуска и в момента – моят първи гол в националния отбор! Но този гол дойде като продукт на отборната игра, награда за всички момчета, които даваха всичко от себе си в квалификациите. Никога не съм изтъквал себе си на първи план, няма да го направя и сега", каза Бабич.

Само със 7 мача Бабич определено не е основен футболист и дори най-запалените фенове не са очаквали той да бъде титуляр срещу България.

„Благодаря на треньора Стойкович, че усети точния момент и ми даде шанс. Животът ме е научил, че винаги трябва да съм готов за мача. Никога не знаеш кога може да ти се представи шанс. Върнах се в националния отбор по правилния начин. Съжалявам само, че не победихме. Голямо нещо е за сръбския футбол, националния отбор и нашата Сърбия, че ще играем на Европейското първенство. Това класиране е много по-важно от факта, че вкарах гола. Хора, това го чакаме 24 години. Да се радваме на успеха”, допълва футболистът, който преди да се премести в Русия има два периода в Западна Европа, но без особени успехи – мачове за втория тим на Реал Сосиедад, за вече фалиралия Реус Депортиво и за португалския втородивизионен Фамаликао.

Той беше попитан как трябва да се приема и фактът, че голмайстори срещу България бяха той и другият централен бранител Милош Велкович, който откри преди почивката.

“Няма значение кой вкарва! Важен е отборът. Но ако държите, ще ви кажа – това поколение е нещо специално за сръбския футбол. Обожаваме да играем за националния отбор”, каза Бабич.

Следващият въпрос беше как е видял мачът с България, в който “лъвовете” водеха с 2:1 до 81-ата минута.

“Два пъти ритнаха във вратата, вкараха ни два гола! Невероятно. Последва спад на концентрацията и паниката влезе в нашите редици. Въпреки това, се опитахме да бъдем концентрирани. Искахме победа, но равенството също беше добре. Мисля, че мачът в Лесковац беше голям урок за нас. След мача треньорът не ни е говорил нещо особено за мача, просто празнувахме”, призна защитникът.

"Искаме да стигнем по-напред на Европейското първенство в сравнение със Световното. Би било хубаво да минем групата, защото не сме правили това от десетилетия. Хубаво е, че няма еуфория като преди Катар. И в хората, и в обществото. По-добре да е така. Загубихме много от тази еуфория в Катар", каза още високият 194 см централен бранител.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батето Боби

    0 0 Отговор
    Бил световен шампион до 20 години. Много важно. Пак изкараха равен с такива като Спас Делев и Турицов. Аз пък съм шампион на уискита до 20 годишни