Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 11:30 2 339 17

Венци Стефанов обясни какъв трябва да бъде следващият президент на БФС

  • венци стефанов-
  • славия-
  • футбол-
  • бфс

Босът на най-стария столичен клуб изрази мнение какъв трябва да бъде следващият президент на Българския футболен съюз

Венци Стефанов обясни какъв трябва да бъде следващият президент на БФС - 1

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов разкри, че оставката на Борислав Михайлов не го е изненадала, тъй като вече е имало голям обществен натиск върху него. Босът на най-стария столичен клуб изрази мнение какъв трябва да бъде следващият президент на Българския футболен съюз.

"Оставката не ме изненада. Нещата бяха тръгнали надолу още при предишната оставка на Боби. Тръгнаха да го свалят хора, които нямат грам понятие от управление и ръководство на футбол. Някои са добри футболисти, но това не значи, че могат да бъдат добри управленци. Оказа се, че добрите футболисти не са най-добрите управленци или нямат добри контакти с държавата, със спортните организации, които могат да помогнат на българския футбол. Най-вече искам да ви кажа, че не се наложиха в българския футбол, за да имаме добър национален отбор, който да е лице на футбола, да играят български футболисти във водещите отбори. Най-малко 5-6, за да имаме добър национален отбор", започна Стефанов пред bTV.

"Нека не бъда аз човекът, който да дава оценки. Много години сме били заедно. Имали сме неразбирателство по много въпроси и основното е било българските футболисти. Михайлов има безспорен авторитет в Европа, във футболните среди, във ФИФА и УЕФА - организациите, от които зависи и българският футбол.

Според мен президент трябва да бъде човек, който може да сложи край и да озапти тези президенти, които заливат България с недоказани чужденци за сметка на българските играчи. Това ще доведе до добър национален отбор. Един президент, който може да каже "не" на един-двама президенти, които смятат, че с тях започва футболът и с тях ще завърши. Един президент, който бъде добре приет в европейските структури и ФИФА. Един независим човек, който може да удари по масата и със здрави панталони и да прецени, че за българския футбол са необходими българи", каза още Стефанов.

"При тази ситуация, която е в момента, при този истеричен вой отвсякъде да се свали Борислав Михайлов, средствата, които се ползват - демонстрации, фенове, всякакви простотии, които унищожиха имуществото на хората - нормално е да си подадеш оставката. Някои хора, които не се спират пред нищо, те смятат, че в момента, в който свалят Боби, ще се възкачат на този стол и те ще командват. Те ще управляват, но не за добро българския футбол. Основно говоря за Бербатов. Те до момента са управлявали само собствените си автомобили.

В Изпълкома имаше хора с много добри управленски качества. Боби беше обсебил всичко и решаваше всичко сам. В България има хора, които да поемат тази отговорност. Не е нужно да бъде футболист, може да бъде всякакъв. Само и само да може да помогне на българския футбол. Човек с качества и морал. Човек, който може да отиде да разговаря с министрите на финансите, на спорта, с парламента, с премиера и президента. Да иска максимум за българския футбол. Да се построят стадиони, да се направи нещо, което да остане след него. Президент, който може да наложи да играят предимно българи", завърши босът на Славия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 УРА,,УРА

    25 5 Отговор
    Много малко са сферите в държавата, в които не управляват бивши мутри и руски агенти. Затова винаги ще сме на опашката по абсолютно всичко.
  • 4 абе Венци

    4 4 Отговор
    всите сте все едо един татко имате, който ще да стане за месец ще заприлича на вас за да ви е сгоден и на себе си удобен! то тоя другия с перука за какво се бори с момчето от мала кутловица по добре Вальо изберете има опит и вижда проблемите ви...
  • 5 Мъдрият

    5 2 Отговор
    Нещо системата ми трие коментара - затова ще го публикувам на части:

    Тоя "не ме кефи", но за много неща е прав!

    Само, че няма как да го намерите на практика този идеалния човек! И пак ще трябва да избирате между "Сульо" и "Пульо"!
  • 6 Мъдрият

    8 8 Отговор
    Дано поне проумеете, че не трябва да избирате бивш футболист да управлява! Защото в по-голямата си част те са всичко друго, но не и мъдри и разумни! (А то и няма как - като те удряла толкова пъти топката по главата - отдавна ти се е разбъркал мозъкът!)))

    Според мен който и да изберете - няма да е по-добре от предишните!

    Коментиран от #11

  • 7 абе факти истински

    5 0 Отговор
    какъв спорт бе тука се започва с футбол и завършв с футбол текат първенства по волейбол лека атлетика сезона на сите е имаме момчета скиори , които ни представят по добре на световно ниво от футбола ни а стига с футбол много баби станахте затова детето е келяво!
  • 8 Я го знам !

    8 3 Отговор
    Да изберат Бойко.Той ще ги опраска с 200 😂
  • 9 Сикаджията

    12 1 Отговор
    Венци Михалев дава акъл!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Марк

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "Мъдрият":

    То по тая логика Бобака си е най-добър, щото беше вратар и рядко го е удряла топката по главата.
  • 12 лекуващ лекар

    6 2 Отговор
    "Имате оставката ми!" - дашен, благороден и достоен беше Джибрил Михайлов - бравос! А Перукан е казaл, че е горд с изпитото!!!! Ето защо, аркадашите му ще вземат да се трогнат и да НЕ МУ я приемат?! Не си отивай Боби, гордеем се с теб, Защото ти наистина си човекът е голям черен дроб, който победи ЦИРОЗАТА !!! И така, циркът ще започне отначало !!!
  • 13 Грозю

    5 0 Отговор
    На всяка манджа мерудия!
  • 14 Самарин

    8 2 Отговор
    Дед Венци,ти си изпята песен.Седи си на дебелото седалище и дай възможност на честните и кадърни млади професионалисти като Бербатов,да проветрят онази сграда,къде вони на застояла,отвратителна корупция.

    Коментиран от #15

  • 15 Левски 1914

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Самарин":

    Какъв професионалист е Бербатов? Къде е работил откакто е спрял да рита?
  • 16 Бамбука

    2 0 Отговор
    Футбола у нас се командва от "Efbet, Winwet,Mutrobet " и всичко е черно тото. Защо да е футболист, като може да е някоя засукана манекенка, например ? Ще я научим да пие, да танцува и на някои други работи.
  • 17 чичко Венци

    1 0 Отговор
    Нищо не съм обявил