Last news in Fakti

28 Ноември, 2023 09:15 1 676 1

8 вълнуващи срещи в Шампионската лига днес

  • футбол-
  • шампионска лига-
  • мачове

Сред тях като най-интересни се очертават сблъсъците в група F: Милан - Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен - Нюкасъл

8 вълнуващи срещи в Шампионската лига днес - 1

Шампионската лига се завръща тази вечер с осем вълнуващи срещи от предпоследния кръг в груповата фаза на турнира. Сред тях като най-интересни се очертават сблъсъците в група F: Милан - Борусия Дортмунд и Пари Сен Жермен - Нюкасъл. И четирите отбора имат шансове да продължат към елиминациите и това приковава вниманието върху тях.

Милан посреща Борусия Дортмунд с доста кадрови проблеми, като най-голямата загуба е отсъствието на Рафаел Леао. Победа за германците на “Сан Сиро” ще им гарантира продължаване в следващата фаза. В другия мач от групата един срещу друг излизат Пари Сен Жермен и Нюкасъл. И двата тима се нуждаят от точки, за да запазят шансове за класиране. Първият сблъсък в Англия завърши с убедителна победа 4:1 за "свраките" и в Париж са амбицирани за реванш. Проблем за френския тим ще е отсъствието на контузените Маркиньос и Уарен Заир-Емери.

В група “Е” неубедителният в Серия А - Лацио посреща Селтик. Римски "орли" заемат 11-ото място в Италия вече се коментира уволнението на наставника Маурицио Сари. Евентуална победа днес и благоприятен развой в другия мач обаче може да гарантира на Лацио място на осминафиналите. Селтик има само една спечелена точка и е с теоретични шансове за третото място в групата. В другата среща Фейенорд посреща непобедения до момента Атлетико Мадрид в Ротердам. Три точки на испанците ще ги класират за следващата фаза.

В група G нещата изглеждат ясни. Един срещу друг се изправят Манчестър Сити и РБ Лайпциг, които вече си осигуриха място на осминафиналите. Равенство ще гарантира на "гражданите" първото място в групата. В другата среща Йънг Бойс посреща Цървена звезда, като победата е равносилна на третото място в групата и продължаване в Лига Европа.

В група H отборите на Шахтьор Донецк и Роял Антверп си дават среща в Хамбург заради войната в Украйна. Символичните домакини имат шансове за класиране на елиминациите, докато белгийският шампион ще преследва първата си точка в Шампионската лига. В другата среща Барселона посреща Порто в крайно интересен двубой. Победа ще гарантира класирането на каталунците, а успех на Порто сериозно би заплел възела в тази група.

МАЧОВЕТЕ ДНЕС

19:45 Лацио - Селтик
19:45 Шахтьор Донецк - Антверп
22:00 Барселона - Порто
22:00 Йънг Бойс - Цървена звезда
22:00 Манчестър Сити - Лайпциг
22:00 Милан - Борусия Дортмунд
22:00 ПСЖ - Нюкасъл
22:00 Фейенорд - Атлетико Мадрид


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 факт

    2 1 Отговор
    След смешното и нагласено СП в Катар - желанието ми да гледам футбол рязко замря ! Който решат - него ще направят и шампион в ШЛ. Черното тото решава ! Цар футбол е мъртъв!