Last news in Fakti

30 Ноември, 2023 11:50 2 083 1

Александър Везенков след личния си рекорд в НБА: Ще отнеме време, но...

  • спорт

Сашо беше звезда на Евролигата

Александър Везенков след личния си рекорд в НБА: Ще отнеме време, но... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Александър Везенков игра силно за Сакраменто Кингс, но тимът му загуби със 117:131 от Лос Анджелис Клипърс като домакин в НБА.

Сашо реализира 13 точки. С него на паркета Сакраменто имаше баланс от плюс 6 точки в мача. Много от другите играчи на домакините обаче разочароваха.

Везенков, който е дебютант в НБА, но бивша звезда на Евролигата, каза, цитиран от БТА:

"Разликата тук е в темпото на игра. Всеки играч от ниво Мач на звездите може да вкарва по 40-50 точки всяка вечер, но също така има и много талантливи баскетболисти на пейката на отборите. Във всяко ново предизвикателство всичко е ново. Първо трябва да покажеш на себе си, че си достоен, а след това на твоите съотборници, треньори и съперници. Ще отнеме време, но съм уверен в себе си. Смятам, че мога да помогна на отбора да печели".

13 точки е най-доброто стрелково постижение на Везенков в НБА засега.

Той обаче не получава много игрови минути. Срещу Клипърс игра половината мач и веднага вдигна личния си рекорд в Лигата.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъдрият

    1 7 Отговор
    Голям рекорд 13 точки! Виж, ако беше вкарал 50-60 точки - да!

    Той самият надали го смята за постижение, а просто журналята така си пишат!