Last news in Fakti

1 Декември, 2023 15:00 2 925 1

Още една легенда обяви края на кариерата си

  • филипе луиш-
  • край на кариерата-
  • футбол-
  • футболист-
  • атлетико мадрид-
  • бразилия-
  • челси

В неделя той ще излезе за най-популярния бразилски клуб Фламенго срещу Куяба от 37-ия кръг на местното първенство, за да си вземе сбогом с феновете

Още една легенда обяви края на кариерата си - 1

Бившият бразилски национал Филипе Луиш, направил име в европейския футбол с екипа на Атлетико Мадрид, а играл и за Челси, с които има по една титла, обяви края на кариерата си след края на настоящия сезон в родината си. Това означава, че в неделя той ще излезе за най-популярния бразилски клуб Фламенго срещу Куяба от 37-ия кръг на местното първенство, за да си вземе сбогом с феновете.

Луиш е взел това решение, след като се сблъска с няколко тежки контузии през тази година. Във видео, публикувано в социалните мрежи на клуба, левият бранител заявява, че „би искал да играе до 45-годишна възраст, но е наясно, че това е невъзможно“. По всяка вероятност той няма да пътува за отбора за гостуването на Сао Пауло в последния кръг на 7 декември, но това може да се промени ако Фламенго има шансове за титлата.

"Обещах си, че ще взема решение да спра, ако не мога да играя на високо ниво. Фламенго заслужава някой, който отговаря на неговите стандарти, някой, който може да играе 70 мача годишно и да се бори за място в титулярния отбор в честен начин", каза Луиш.

„Върнах се в Бразилия, за да играя за Фламенго – най-големият клуб в страната. И тъй като не можа да го направя по най-добрия възможен начин, най-правилното решение е да приключа кариерата си на футболист и да започна някакво ново предизвикателство", заяви футболистът.

Той многократно е казвал, че ще продължи да се развива като треньор или спортен директор на клуб, когато пътят му на терена приключи.

Филипе Луиш е юноша на Фигейрензе, където стартира и професионалната му кариера. Аякс го взима под наем, но една година го държи във втория отбор. В двата случая, в които треньорът тогава Дани Блинд го включва в групата, не го пуска и за минута.

Следва преминаване в уругвайския Рентистас. След това отново е под наем, но във втория отбор на Реал (Мадрид) и в Депортиво (Ла Коруня), където пък после остава с постоянен договор.

От 2010-а година е футболист на Атлетико (Мадрид), където прави име в европейските турнири. От 2019-а година се връща в любимия си като фен тим на Фламенго и до момента е записал 109 мача и 4 гола. През 2019-а и през 2022-а година печели Копа Либертадорес, а също така два пъти става и шампион на страната.

За националния отбор има 44 мача и 2 гола, играе на Световното първенство през 2018-а година в Русия, а година по-късно триумфира в Копа Америка.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.