Last news in Fakti

3 Декември, 2023 18:30 1 332 0

Ливърпул с фамозен обрат над Фулъм

  • ливърпул-
  • фулъм-
  • футбол-
  • висша лига

Мърсисайдци биха с 4:3

Ливърпул с фамозен обрат над Фулъм - 1

Ливърпул победи Фулъм с 4:3 на “Анфийлд”. Трент Александър-Арнолд откри резултата в 20-ата минута, а Хари Уилсън изравни пет минути по-късно. Алексис Мак Алистър отново даде преднина на домакините след фантастичен гол в 38-ата минута, но в самия край на полувремето лондончани изравниха с попадение на Тете.

Мърсисайдци стартираха агресивно и още в третата минута Лено трябваше да отразява удар на Диас. Домакините имаха голямо предимство по отношение владеенето на топката. В осмата минута Салах прати топката в мрежата, но попадение нямаше поради засада. В тази ситуация вратарят на лондончани остана на тревата след сблъсък с Диас. Германецът трябваше да получава медицинска помощ няколко минути, като продължи играта с превръзка на главата.

Ливърпул поведе в 20-ата минута след блестящо изпълнение на фал от страна на Трент Александър-Арнолд, който прати топката в горния ляв ъгъл на Лено.

Гостите бяха поставени под натиск и изглеждаха объркани. Те обаче успяха бързо да изравнят и то чрез бивш играч на мърсисайдци. Хари Уилсън се възползва от ниско центриране на Робинсън и отклони топката към вратата - 1:1.

Попадението вдъхна известна увереност на “котиджърс” и в следващия период те по-успешно се справяха с атаките на съперника. Лондончани започнаха и по-често да поглеждат към вратата на Келъхър, макар и без особен успех. Ливърпул си върна преднината в 39-ата минута след втори великолепен гол. Мак Алистър получи пространство да напредне и с фантастичен удар от доста сериозна дистанция преодоля Лено - 2:1.

Тимът на Марко Силва отново намери сили да изравни в драматичен край на първото полувреме. Защитата на “червените” на няколко пъти не се изяви на ниво, а Келъхър имаше вина и за втория гол. В добавеното време след ъглов удар Хименес бе непокрит и стреля с глава, а топката се оказа в Тете, който я отклони към вратата. Вратарят не се намеси по най-добрия възможен начин и кълбото се озова в мрежата. Първоначално бе вдигната засада, но разглеждането с ВАР показа, че такава няма и резултатът бе изравнен.

Драмата не бе приключила и секунди по-късно Фулъм стигна до нов гол след нова слаба намеса на Келъхър и удар на Рийм при добавката. Страничният съдия пак бе вдигнал засада, а този път попадението бе отменено. Поради контузията на Лено в началото на срещата добавеното време бе сериозно. В него домакините също имаха своите шансове. Комбинация между Салах и Нунес завърши с удар на египтянина, с който вратарят на Фулъм се справи.

Доминик Собослай опита удар в 52-а минута от разстояние, но топката профуча встрани от десния страничен стълб на Фулъм. Секунди по-късно Луис Диас взаимодейства с унгарския си колега, който отново опита шут от дистанция, но Лено отново се справи.

В 53-ата минута добра атака завърши с подаване на Салах към Нунес, който отправи хубав удар, но топката се удари в горната греда. Малко след това отново Нунес получи на чиста позиция този път от Луис Диас, но уругвайският нападател пропиля възможността.

В 78-а минута Фулъм организира добра контраатака, а Антони Робинсън получи на фланаг, след което навлезе в наказателното поле и стреля по диагонала, но Келехър успя да спаси. Фулъм се прибра в по-дефанзивна формация, но контраатаките на тима създаваха проблеми на съперника. Удар на Робинсън бе спасен от Келъхър, но в 80-ата минута вратарят трябваше да вади топката от мрежата си. Отбраната на на мърсисайдци отново бе изненадана, Кейрни центрира и Декордова-Рийд с глава изведе гостите напред.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА