Last news in Fakti

8 Декември, 2023 11:00 1 232 42

Димитър Бербатов: Официално обявявам кандидатурата си за президент на БФС

  • димитър бербатов-
  • футбол-
  • бфс-
  • конгрес

Той обяви, че отделянето на професионалните клубове от БФС ще бъде една от основните задачи на неговия екип

Димитър Бербатов: Официално обявявам кандидатурата си за президент на БФС - 1

Димитър Бербатов обяви на пресконференция, че отново ще се кандидатира за президент на БФС.

Той обяви, че отделянето на професионалните клубове от БФС ще бъде една от основните задачи на неговия екип.

Целта е БПФЛ да помага на клубовете да си изберат Изпълком и президент. Президентите на клубовете да могат сами да си взимат решенията и да могат да си моделират продукта български футбол.

Ето какво заяви Бербатов:

„Без да си губим времето, предполагам всички знаете защо сме се събрали, обяви се датата на Конгреса. Аз, излизайки пред вас, обявявам кандидатурата си за президент на Българския футболен съюз, да ви разкажа повече за нея и стъпките, които ще предприемем. Ще ви представим и част от програмата за развитие. Трябва да се извървят определени стъпки, ще разясним какво трябва да се направи и предприеме, за да може Конгресът да мине нормално.

„Искаме Конгресът да се проведе така че да няма никакви обжалвания. Призовавам всички бъдещи кандидати да излязат и да обявят екипите си и програмите си. Всичко да приключи там и да започне да се гради. От нашия екип, от мен, гарантирам, че никой няма да каже лоша дума за кандидат-президентите. Ние ще сме концентрирани върху нашите неща, програма, основни стълбове. Някъде ще се покриват идеите, на места ще се разминават, разбира се. Нека се покажат всички, за да можем всички да дебатираме, вие да сте пуснати вътре и да отразявате всичко от начало до край.

Това е единственото, за което апелираме, борим се, но това ще стане и с помощта на другите кандидати. Ние сме много. Разбира се, Стилиян и Мартин, с които сме в постоянна връзка, коментираме и обсъждаме нещата, защото сме оптимисти, че това обединение ще се случи и ще започнем да градим. Ще организираме среща с държавата, да седнем и да изложим част от визията си. Точно, ясно, прозрачно и професионално. Това ще се опитаме да направим следващите месеци, стига молбата ми да бъде отговорена положително. Това ще е полезно и за вас“

„Стратегията, която готвим и развиваме, не е изложена цялата. Това са основни приоритети, върху които искаме да наблегнем. Сложили сме ги като основи в нашата програма, за да запознаем вас и обществото, за да спрат приказките, че нямаме програма. Това е неприятно. Като няма какво да кажеш, си измисляш неща. Основните приоритети съм ги казвал няколко пъти. Прозрачност, професионализъм и партньорство. Партньорство ще търсим с държавата и хората, които искат да работят за доброто на футбола. Положили сме организационни и структурни промени. Започваме с мандатността на президента. Тя трябва да е 12 години.

Отделяне на професионалната футболна лига от Българския футболен съюз, както е навсякъде. С процеса на работа ще направим други държави да гледат от нас, но засега ние взимаме различни системи и ги налагаме.

Това не значи, че отделянето става с щракане на пръстите. Аз говоря за плавен преход, в който да покажем, да обучим кадри, които могат да бъдат в БПФЛ и впоследствие да помагат на клубовете да си изберат Изпълком и президент. Президентите на клубовете ще могат сами да си взимат решенията, ще могат да си моделират продукта български футбол.

Повече български футболисти, което постоянно си говорим. Лично аз ще държа това да се случи. Бонусна система за играенето на български футболисти, да покажем, че това е бъдещето – да създадем наш български продукт и след това да излизат в чужбина. Следващата стъпка е контрол на чужденците, които играят при нас. Извън европейския съюз до трима чужденци. Много добре разбирам как може да се чувства чужденец, който идва у нас.
До трима играчи извън Европейския съюз, ако някой иска да използва повече ще има такса лукс и ще се изплаща определена сума. Толкова елементарно, пак сме го видяли от друга държава. Целта е да има повече български футболисти, защото трябва да са подготвени за националния отбор“

„Винаги сме отворени на диалог, готови сме да седнем с другите кандидати, държавата и клубовете, за да дискутираме кое може да се промени.

Ще им помогнем, ще им покажем подробна презентация, за да ги ориентираме какво искаме да направим за тях и техните проблеми. Това е голям проблем. Част от аматьорските клубове се чувстват пренебрегнати от много време. Парите са най-важната част от съществуването им и те трябва да получават приходи, за да покриват разходите си и да се развиват.

Аз също съм бил част от аматьорския футбол. Повече млади футболисти да участват като сме сложили специални изисквания. Млади момчета да играят в Трета лига. Засяваме семенца и лека по лека да се надяваме, че ще събираме добри плодове. Аз като продукт на детско-юношеския футбол, и Мартин и Стилиян, е един от нашите приоритети. Всичко става с едно обединение и желание да се развиваш.

Треньорите, особено при децата, са от най-важната част. Кой обаче тренира треньорите? Това е важна част и ние сме го сложили в нашата програма. За да може те да предават знанията на подрастващите. Изготвяне на правилник за държание на родителите, това може да ви се струва и излишно, но една от нашите задачи е да обучаваме и родителите как да се държат по време на тренировка или мач, за да може децата да растат и да се развиват правилно. Да се отдели нужното внимание на женския футбол“.

„Виждате как стадионът на Ботев Пловдив носи радост на хората в тази среда. Представете си каква емоция ще генерира построяването или обновяването на стадиони, това ще даде тласък в развитието на българския футбол. Тук се реферира, че трябва да има национален стадион, за да може да се покрият изискванията на УЕФА, както и да се приема мач от Шампионска лига, Суперкупа на УЕФА или друг турнир. Това е една от моите мечти, да приемем такъв мач. Ще се боря с всички сили“.

„Ние гледаме от други държави, а искам те да гледат от нас. Но в момента не сме дозрели. Има примери за държави, които строят, развиват се и надграждат. Начините ги има, трябва и желание, за да се случи и разбира се, Българският футболен съюз да бъде моторът“.

„Реновиране и изграждане на надеждна инфраструктура. Ние обиколихме цялата държава и видяхме стадиони, на които пасат животни, а децата ритат на асфалта. Засилен контрол и качество на терените преди мачовете от Първа лига“.

„Болната тема със съдийството. Промени по съдийската комисия. Работата с ВАР, съдийството в ДЮШ и дори екипировката на съдиите. Допитвали сме се до съдиите. Превенция и борба с расизъма и допинга“.

"Трима сме кандидатите от нашия екип за президенти на БФС. Аз, Стилиян и Мартин. Както искате го разбирайте."


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    34 15 Отговор
    Бербо, каквото и да кажеш, позорното си минало не може да изтриеш....КОЙ не искаше да играе в националният ни отбор, защото му се проваляло реномето с тези слабаци ? Интересчиите като тебе никой не ги уважава........

    Коментиран от #5, #6

  • 2 Аз ако му имах парите на тоя

    5 10 Отговор
    И положението щях отдавна да съм сменил името си личната карта и повече у бъгъ няма и на снимки да видя
  • 3 Мнение

    24 6 Отговор
    Научи се да паркираш не по тротоарите, селяндур!
  • 4 Браво

    13 22 Отговор
    Може да не е най-умният, но е амбициозен и е честен.
  • 5 Социалист

    15 19 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Какво му е позорното? Че вкара 48 гола за България преди папагалът Лечков да го изгони?

    Коментиран от #38

  • 6 българин 777

    15 6 Отговор

    До коментар #1 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    а крадците долни като перукан и лечков всички ги уважават нали
  • 7 да де

    21 5 Отговор
    Порточанов е класи над Бербатов не като футболист, а като човек администратор който е сътворил нещо.

    Коментиран от #32

  • 8 дядото

    23 6 Отговор
    още в англия те разбраха какъв мишок си и затова те пратиха в 10-та глуха.сега тук имаш намерение да се вихриш воден от амбиции и алчност
  • 9 Анонимен

    20 7 Отговор
    Никой не се е и съмнявал, че си нахален, алчен за власт и готов на вдичко за да се докопаш до кокала. Та нали затова организира ексцедиите. Жалко човекоподобно същество. Нещадтник.
  • 10 Перо

    19 7 Отговор
    Какъв Президент може да бъде тоя боклук? Той е много по-зле от Перукан! Кой футболен клуб представлява сега?
  • 11 Перо

    17 8 Отговор
    В Англия беше вечна резерва!

    Коментиран от #18

  • 12 Павел пенев

    14 7 Отговор
    Ще видите,че нахалството и безочието на Бербатов не се различават от тези на Боби Михайлов.

    Коментиран от #40

  • 13 Мъдрият

    13 9 Отговор
    Бербароне, къде си пъхаш гагата? Устата ти миришат още на мляко, а си тръгнал да се мериш с батковците?!

    Плюс това, ако си забравил, че веднъж вече предаде България - ние не сме!

    Затова гледай си другата работа и живота, и не се занимавай с това!
  • 14 Да попитам

    12 9 Отговор
    Цървулкьото плати ли щетите от погрома, който организира ?
  • 15 Борис

    11 10 Отговор
    Боби поне беше софиянец, с класа. Докато Бербатов е един обикновен селски бек.

    Коментиран от #33

  • 16 Предлагам

    10 8 Отговор
    Да намерят някакъв пост и на мамамчето Маргаритка в БФС. Защото Митенцето не се дели от нея.
  • 17 Иво

    13 10 Отговор
    Тоя и като футболист не ставаше. Тичаше като някаква женичка по терена.
  • 18 сигОрно е така

    13 6 Отговор

    До коментар #11 от "Перо":

    Тотнъм 70 мача, 27 гола
    МЮ 149 мача, 56 гола
    Фулъм 51 мача, 19 гола

    Гонзо има повече в Рен, нали?

    Коментиран от #39

  • 19 Мирослав

    8 10 Отговор
    Митко скамейката...Думи на 80 годишната ми майка! Ще го видим и него,те и тези сегашните бяха велики и цял народ им се кланяше....

    Коментиран от #21, #41

  • 20 Даммм

    10 5 Отговор
    Троловете на Перукан се активизираха.
  • 21 сигОрно е така

    13 4 Отговор

    До коментар #19 от "Мирослав":

    102 гола в Англия малко ли ти се виждат?

    Коментиран от #23

  • 22 Не го искам

    11 8 Отговор
    Бербатов организира бунт-погром за това да стане президент,а се отказа от националния отбор на България.
  • 23 Само че

    13 9 Отговор

    До коментар #21 от "сигОрно е така":

    Сельо, уменията да ръководиш футбола, не са свързани с това, колко гола си бил вкарал.

    Коментиран от #24

  • 24 Сельото

    10 11 Отговор

    До коментар #23 от "Само че":

    Бербатов има успешен бизнес и подпомага даровити деца, а ти?

    Коментиран от #26, #27

  • 25 дедо Флашко

    5 2 Отговор
    И аз искам,и аз,и аз!
  • 26 Верно ли

    11 6 Отговор

    До коментар #24 от "Сельото":

    Стига бе, ти верваш ли си. Какъв бизнес може да има един селски ритнитопковец, който при това тича като жена и 80% от великата си кариера, търкаше разервните скамейки.
  • 27 Така си е

    12 5 Отговор

    До коментар #24 от "Сельото":

    Той и Стоичков има успешен бизнес - рекламира лютеница в България за да може да си плаща наема на апартамента в Маями.
  • 28 Реалист

    7 6 Отговор
    Ако в тоя ни е надеждата, умрели сме прави....
  • 29 Дълбоко виждащ

    4 7 Отговор
    г-н Пеевски е редно да е И президент на БФС, човека ларж, пара колкото искаш, ще оправи страната, ама п.ростия народ не го разбира, затова ще мизерстват и ще чакат белия рицар всяка следваща година и накрая страната ще се прекръсти на мангалария...аре чав от мен!

    Коментиран от #30

  • 30 прав си

    5 1 Отговор

    До коментар #29 от "Дълбоко виждащ":

    от понеделник до сряда - мин.председател, четвъртък и петък - президент на БФС. Може и с Боко да се ротират, нали и той е виден ритнитопковец, пък в "бизнеса" доста успя.
  • 31 пери

    3 4 Отговор
    Егати тъпите коментари! За Перукан ли ви е мъчно? Него го видяхме какво може и що за стока е. Достатъчно провали бг футбола.
    Откъде знаете дали Бербатов няма да се справи? Нека опита, после ще имате пълното право да плюете.
  • 32 Хаха

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "да де":

    Какво е сътворил порточанов? Стадион Лазур,ама с парите на Нефтохим ! И отбора беше издържан от Нефтохима! Порточанов беше президент на футболния клуб. Един лев негова пара нежен дал за футбола. Само е вземал.

    Коментиран от #42

  • 33 Хаха

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Борис":

    С класа се напива и го виждат на публични места..
  • 34 браво бе

    3 1 Отговор
    бербо още не си седнал и разделяш та да владееш по стар български обичай мъдро
  • 35 факти само истински

    2 1 Отговор
    този барби на острова не го искаха лъскаше скамейките с години не искаше да играе за българският национален отбор бил имал бизнес фондация помагал на децата ама в тая фондация парите да не са само негови да си гледка бизнеса те са на принципа стани да седнем боби да полапаме и ние
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Момента

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "Социалист":

    Когато Лечков влезе в националният отбор , се разбра , че имаме национален отбор , който може да бие всеки един друг отбор , дори световни шампиони. Лечков застана зад Балъков .и внесе нужният синхрон . Отбора тръгна като по ноти. С излизането на Лечков , и последно Балъков , се разбра , че повече нямаме национален отбор , няма и да имаме . Щото тези момченца , изобщо не могат да стигнат до тази високо-вдигната летва , камо ли да я прескочат. Но всячески се опитват да прокопаят тунел под нея , за да я преминат , и отидат по напред
  • 39 Уейн Рууни

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "сигОрно е така":

    Колко гола вкара в сряда . Колко на ЕП , колко СП .
  • 40 2020

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Павел пенев":

    Прав си и по пурки си приличат!!! Ще имаме Перукан 2.0
  • 41 българин

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Мирослав":

    как пък няма да им се кланям извадиха късмет 94 ритнитопковците урунгели
  • 42 Левски 1914

    2 0 Отговор

    До коментар #32 от "Хаха":

    А Бербатов от джоба ли ще извади пари за БФС? Проточанов е бил президент на Ф. К. Бербатов какъв е бил?