Last news in Fakti

8 Декември, 2023 14:30 1 083 10

Гонзо разкри големите проблеми на българските таланти

  • георги иванов - гонзо-
  • футбол-
  • бфс-
  • пътят на таланта

Преди година и половина се събрахме от техническия екип и решихме да изготвим едно помагало за клубове, треньори и родители

Гонзо разкри големите проблеми на българските таланти - 1

Техническият директор на БФС Георги Иванов представи книгата "Пътят на таланта", която показва философията на БФС за работата в детско-юношеския футбол.

"Преди година и половина се събрахме от техническия екип и решихме да изготвим едно помагало за клубове, треньори и родители. Идеята беше тази книга да се разбере от голям кръг от хора. Книгата е изготвена от всички нови методики, като ФИФА и УЕФА ни помогна.

Смятам, че това, което правим, е една основа. Трябва да направим всичко възможно днес. Трябва да работим в синхрон между клубове и федерация. Много от нещата, които са написани, вече се прилагат и в националните отбори.

Събрали сме се за един хубав повод. Не желая да коментирам други теми. Много от хората не знаят какво правим за тези две години. Има време до Конгреса. Не сме говорили и коментирали кой ще се кандидатира. Аз съм технически директор в БФС и до 15 март ще бъда такъв.

Основната работа, която трябва да се свърши, е в клубовете при развитието на футболистите. Ние сме фокусирани върху юношеския футбол, защото там можем да създадем качествени играчи, с които да се гордеем. Тук трябват 5-6-7 години, за да се изградят играчи. Всички, които се занимаваме с футбол, имаме вина. Това е причината да предприемем мерки. Ние работим от 2 години, но ни трябват още 3-4, за да се види нашият труд. Българският спорт има конкуренция със социалните мрежи и електронните игри.

Когато бързаш и гониш резултати, пропускаш етапи в развитието на играчите. Трябва да говорим за развитие, а не за резултати", завърши техническият директор на БФС.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    3 0 Отговор
    ХАХАХА, я да ми каже някой ,кой отбор игра ,в който има само един българин, че не си спомням ,ама наскоро беше.

    Коментиран от #8

  • 2 Aлфа Bълкът

    8 0 Отговор
    То за 18-19г имаше достатъчно време да се видят резултатите от "труда ви", ти че късно си се уредил на хранилката, никой не ти е виновен.
    Ако ставаш, имаш желание за работа и резултати ще те оставят. Ама с 8ми клас да те правят директор, не съм чул и видял по света. Само в Африка стават такива работи.
  • 3 Бегай !

    7 0 Отговор
    Кво развитие без резултати бе,Гонзик 😀 Така ще ти трябват не 4,а 40 г.Само гледаш как да си седиш на топло и да лапаш кинти до пенсия !
  • 4 Читател

    1 0 Отговор
    Разкри я писмено...Смях.
  • 5 Никой

    0 0 Отговор
    Като те знаем какъв талант за калъбър от нашите терени,си представям какво представляват младите " таланти " на България. Има едни други големи " таланти " които се разкарват по наши и международни терени с националната фанелка.
  • 6 мунчо

    2 0 Отговор
    щом и този стана писател... сипвам си ракия и чакам краят на света
  • 7 Стихотворението 1914

    1 1 Отговор
    Рецитирай нещо за твоя идол Гонзо.
    Да го подкрепиш, че хората въобще не го харесват , както и т.б
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.