Last news in Fakti

11 Декември, 2023 12:00 1 704 26

Поискаха официално акциите на Левски

  • левски-
  • акции-
  • левски на левскарите-
  • наско сираков

Според запалянковците Сираков, който е мажоритарен собственик, е във финансови зависимости, което пречи на развитието на “сините”

Поискаха официално акциите на Левски - 1


Сдружението “Левски на левскарите” поиска официално Наско Сираков да им прехвърли мажоритарния пакет акции на клуба. Според запалянковците Сираков, който е мажоритарен собственик, е във финансови зависимости, което пречи на развитието на “сините”. От “Левски на левскарите” твърдят, че имат фирми и богати хора, които ще инвестират сериозни суми, ако Сираков се оттегли.

"На 2 декември се проведе среща между членовете на "Левски на левскарите". На тази среща направихме анкета в писмен вид и беше препотвърдена нашата цел - да върнем Отбора на народа на народа - в ръцете на левскарите. Ще се борим за тази цел до нейното постигане. В близко бъдеще сдружение "Левски на левскарите" ще придобие пакета от акции на Тръст "Синя България". По този начин "Левски на левскарите" ще стане миноритарен собственик на Левски", започна председателят на сдружението Димитър Костадинов.

"Как ще издържаме клуба, когато постигнем тази свята цел, за която се борим? Ние сме в постоянна комуникация, водим разговори и преговаряме с богати хора и компании, които са готови да инвестират в клуба срещу придобиване на миноритарни акции или като рекламодатели. Има една пречка, която спира това. Клубът се притежава от едно лице, което има тежки финансови зависимости с една компания, която е на хода и и на изхода на управлението на клуба. Ясно е, че няма как да ви отговоря кои са тези хора и компании, които искат да инвестират. Не сме собственици и няма как да назоваваме имена", продължи той.

"Към днешна дата Станимир Стоилов е член на Управителния съвет на сдружението. Вярвам, че ще дойде денят, в който Станимир Стоилов ще заеме мястото си в Левски. Ако нашата свята цел бъде постигната, то той ще бъде част от Левски, а не както се случи за втори път да бъде изгонен от клуба. Не вярвах, че това може да се случи".

"Нещата са пределно ясно чисто технически. След първата си пресконференция казахме, че който лъже в Левски, е редно да напусне. Стана така, че тези, които казаха истината напуснаха, а този, който лъже остана. Мажоритарният собственик от ден първи е във финансова несъстоятелност. Единственото достойно нещо е да депозира акциите в клуба. От това следва, че вторият по големина акционер може и ще свика Общо събрание на акционерите. Там на демократично събрание ще бъде избран нов Надзорен съвет, който ще избере Управителен съвет", каза Костадинов.

"Всички наши решения, които изпълняваме, са взети заедно с участието и на г-н Стоилов. Той е в дистанция, но ние комуникираме. Той изпълнява задълженията си като член на УС. Ние си работим по нашия план и след срещата на 2 декември беше редно да излезем и да обявим какви решения са взети. За мен беше важно изконната ни цел да бъде препотвърдена. Ние деликатно и уклончиво говорихме, че Левски трябва да се върне там, където създателите му са ни завещали. Оказа се, че 100% от присъстващите на срещата гласуваха "За". В момента тече и онлайн анкета. Стотици хора отговарят с "Да", а един отговори с "Не". Има и хора с различно мнение, но не искат да го изразяват с имена и подпис. Много е лесно в социалните мрежи да се пише с фалшиви имена. Това, че ръководството реши да говори след месеци мълчание и писане във виртуалното пространство, си е тяхна работа. Какво очаквам от пресконференцията? Нова орбита. Каквото и да значи това".

"Мажоритарният собственик носи вина да има разделение сред феновете. Направи така и Станимир Стоилов да си тръгне. Той каза, че не му харесва управлението на клуба. Той е човек с име, достойнство и чест и реши, че няма да участва в поредното загробване на клуба. Той е единственият, който можа да обедини феновете. Това разделение тлееше и преди това", добави той.

"Фундаменталната грешка е една. Тя е, че управляващите клуба, в лицето на крайния собственик на спонсора, реши, че няма да даде пълната оперативна власт на Станимир Стоилов и Ивайло Ивков. От какво произлиза тази грешка? Левски продължава да се управлява тоталитарно. Левски трябва да се управлява по демократичен принцип и това се случва от десетилетия. За това не е виновен настоящият мажоритарен собственик. Не сме седнали да съдим един човек, който ни е донесъл толкова радост като футболист. Като управленец не се доближава до качествата си на футболист".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХА, ЛУПИ

    4 8 Отговор
    Тези акции струват вече пари

    Коментиран от #5

  • 2 немо

    12 2 Отговор
    всички ще се изпотрепят за тия акции, но пари за издръжка нямат! Както Раев, който се води собственик, но даже взима и заплата от Левски, така и тоя явно за това се бори. Най-добре да ги върнат на Черепа, той и без това си дойде вече, стига с тия клоуни
  • 3 Сандо

    12 0 Отговор
    Всичко хубаво,даже похвално,ама ПАРИ откъде?Да не би отзад да се подхилва някакъв аватар,на Черепа например?
  • 4 Раева

    10 2 Отговор
    Ама недейте така ,Наско какво ще работи
  • 5 Левскар

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "ХА, ЛУПИ":

    Акциите струват 30 милиона Дълг,за който ги притежава...

    Коментиран от #6

  • 6 Хасковски каунь

    7 3 Отговор

    До коментар #5 от "Левскар":

    А колко ДЪЛГ са стрували преди НАСОгъзъ да ги получи без пари.

    Коментиран от #14

  • 7 Левски-1914

    11 3 Отговор
    На 02. 02.02.2024г. официално сме във фалит, вечно втори сме, това ни е говеждата съдба!

    Коментиран от #25

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 СиняШушумига

    12 0 Отговор
    тия пари нямат, ама с чужда пита, помен искат да правят, пълни смешници
  • 14 Умен по цялата глава

    6 8 Отговор

    До коментар #6 от "Хасковски каунь":

    Черепа притежава акциите,обаче клуба му дължи чрез неговия фирма 6 милиона лева....И с този Дълг ги подарява,освен останалите задължения към фирмата ,ремонтирала стадиона и така нататък...Тва само Черепа може да го измисли - да имаш Дълг към Себе си....Феноменално!!!

    Коментиран от #16, #22

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Хасковски каунь

    4 4 Отговор

    До коментар #14 от "Умен по цялата глава":

    Няма как да е иначе. Ако Божков е взел кредит от мен да закупи тези акции, той трябва да ми го върне. Но нека оставим това.
    Важно е до колко Сираков е оздравил клуба и е смъкнал дълга . Това вече струва пари.
  • 17 Хахах

    4 2 Отговор
    Ще има за вземат :) То кокал така се пуска ;)
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 МДЗ

    9 1 Отговор
    И кой на мястото на Наско? Този кокорко от снимката ли? Я се спрате бе хора
  • 22 Престанете

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Умен по цялата глава":

    с глупостите, Черепа не притежава НИЩО в Левски! Дори компанията, към която е дългът, вече не е негова, водят се дела. А и официално според закона акциите преди Сираков бяха собственост на Георги Попов. Също официално, след като вече са джиросани, са собственост на Сираков. Плащал за тях - не плащал, това няма значение.

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ИЗКАРАЙТЕ АКЦИИТЕ НА ЛЕВСКИ

    1 6 Отговор
    На международната фондова борса...там ше оценят реалната им стойност.....който иска да ги купи, да вкара реални пари....
  • 25 Левски 1914

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Левски-1914":

    Няма титла, няма купа, няма да има нов стадион , няма даже цска има едно МЕНТЕ с ТИРЕ доведения Литекс обединен с Етрополе!
  • 26 Левскар

    3 6 Отговор

    До коментар #22 от "Престанете":

    Не става така!!Трябва Одит - кой ,защо,кога,как и с кого са реализирали 30 милиона Дълг....Кво било - било ,не става - това са Пари !!Ако не изсветлите това,никой няма да се ангажира с клуба ...