Last news in Fakti

20 Декември, 2023 06:12 1 723 0

Фрозиноне разгроми шампиона на Италия като гост и е напред за Купата

  • наполи-
  • фрозиноне-
  • футбол-
  • купата на италия

Наполи би центъра 5 пъти снощи у дома

Фрозиноне разгроми шампиона на Италия като гост и е напред за Купата  - 1

Новакът в Серия “А” Фрозиноне разгроми по неочакван начин шампионите от Наполи с 0:4 на “Диего Армандо Марадона” снощи в 1/8 финален двубой за Копа Италия. До категоричната победа се стигна след тотален погром на терена и необяснимо слаба игра от страна на “партенопейците”, след като от Фрозиноне отправиха цели 8 точни удара във вратата на Пиерлуиджи Голини, от които 4 бяха в мрежата му.

Трябва да се отбележи, че наставникът на шампионите Валтер Мадзари подцени двубоя и заложи на много непознати имена в стартовия състав на тима, като за типични титуляри можем да забележим само имената на Марио Руй, Джакомо Распадори и донякъде Джовани Симеоне.

През първото полувреме не се стигна до нищо кой знае колко вълнуващо, освен няколко удара в двете посоки и два жълти картона в края на полувремето за гостите, един от които за бившия играч на Левски и Черно Море Мехди Бурабия.

Още в първите 15 минути на втората част наставникът на Наполи се притесни и пусна в игра звездите на тима: Джовани Ди Лоренцо, Станислав Лоботка, Хвича Кварацхелия и Виктор Осимен, които обаче дори влошиха положението на терена.

Веднага след тяхната поява падна и първото попадение за Фрозиноне, а негов автор бе Енцо Баренекеа, който впоследствие се превърна и в играч на мача. Само 5 минути по-късно, в 70-та минута Джузепе Казо удвои за гостите и прати в пълен шок шампионите, докато пълният нокдаун и впоследствие нокаут дойдоха в 91-та минута с гол на мароканеца Уалид Чедира от дузпа и в 94-та на Абду Харой, който сложи край на мъките за Наполи и ги елиминира още на 1/8 финалите в турнира за Копа Италия.

Фрозиноне ще срещне победителя от двубоя между Ювентус и Салернитана на 4-ти януари в Торино. 1/4 финалният сблъсък пък ще се проведе на 17-ти януари.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА