Last news in Fakti

20 Декември, 2023 13:00 981 0

Гризман изравни рекорд и е много близо до №1 в историята на Атлетико Мадрид

  • атлетико мадрид-
  • антоан гризман-
  • футбол-
  • ла лига

Феновете на стадион "Уанда Метрополитано" скандираха имената и на Гризман, и на Арагонес, в момента на точното изпълнение на наказателния удар с десния крак

Гризман изравни рекорд и е много близо до №1 в историята на Атлетико Мадрид - 1

В сряда вечер Атлетико Мадрид не успя да надвие Хетафе (3:3) в среща от Ла Лига, но за Антоан Гризман този двубой е паметен, защото той изравни клубния рекорд на “рохибланкос” за най-много голове.

Френският нападател вкара два пъти, като с втория си гол – за 3:1 от дузпа, вече има 173 попадения с фланелката на "дюшекчиите", колкото е отбелязал и легендата Луис Арагонес в периода 1964 – 1974 година.

Феновете на стадион "Уанда Метрополитано" скандираха имената и на Гризман, и на Арагонес, в момента на точното изпълнение на наказателния удар с десния крак. Двамата са постигнали попаденията си в почти сходен брой мачове – починалият през 2014-а година и легендарен треньор ги е вкарал в 370 срещи. Гризман го прави в своя 364-и мач за Атлетико.

“В края на краищата исках да си тръгнем от този мач с три точки, а не стана. И това е малко срамно. Но съм невероятно щастлив за постижението на Гризман. Той просто е човек, който винаги дава всичко от себе си на тренировките, в мачовете за клуба и е много важен човек за Атлетико. Трябва да се научим да ценим важните хора”, заяви старши треньорът Диего Симеоне след края на мача.

Ако бяха спечелили този мач, "дюшекчиите" щяха да подобрят клубния рекорд с 21-ва поредна домакинска победа. 20 последователни успеха те вече веднъж бяха постигали през 2013-та година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА