Last news in Fakti

5 Януари, 2024 11:30 933 2

Анализ от Франция: Нападател на ЦСКА разочарова

  • цска-
  • матиас фаетон-
  • футбол

Очакванията към национала на Гваделупа бяха големи, когато подписа с ЦСКА през лятото

Анализ от Франция: Нападател на ЦСКА разочарова - 1

Във Франция направиха анализ на представянето на нападателя на ЦСКА Матиас Фаетон, който пристигна на „Българска армия“ през лятото. Сайтът maligue2.fr проследи пътя на нападателя от Гренобъл към „червените“.

Очакванията към национала на Гваделупа бяха големи, когато подписа с ЦСКА през лятото. До момента той е записал три гола и също толкова асистенции в общо 23 двубоя.

„След 86 мача в Лига 2 с 13 гола и 10 асистенции за Гинган и Гренобъл Матиас Фаетон отлетя за българския елит, където стана част от ЦСКА. Той сякаш вече бе извлякъл максимума от Лига 2. В началото трудно си проправи път и в Гренобъл, който го взе през лятото на 2022-ра. Вкара първия си гол чак на 1 октомври за 2:2 при гостуването на Сент Етиен, а след две седмици се разписа още два пъти при класиката срещу Ниор, отново като гост, за да завърши кампанията с 9 попадения (6 през пролетта). Сходно начало на сезона нападателят имаше и в ЦСКА – първото му попадение падна пак през октомври, но за победата над Пирин. До момента е записал 19 срещи, 1215 минути, 2 гола и 3 асистенции. Както и в Гренобъл, най-често е използван като нападател. Въпреки статистическия принос, който все още остава скромен, Фаетон продължава да се ползва от доверието на старши треньора и по този начин може да продължи адаптацията си към българското първенство. Напролет Матиас го очаква голяма битка за титлата“, анализира сайтът maligue2.fr.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Левски 1914

    4 0 Отговор
    Пишете цялото име на това МЕНТЕ доведения Литекс обединен с Етрополе, цска ФАЛИРА!
  • 2 Гост

    2 0 Отговор
    1215 минути за 2 гола и 3 асистенции за някакъв от Гваделупа!? Що в ЦСКА не дадоха шанс 1200 минути например на българчето Папазов, който миналата година остави Хебър в А група с негон гол!? С какво Папазов е "по-слаб" от тая печка от другия край на света!?