Last news in Fakti

9 Януари, 2024 15:11 3 058 0

Левски щурмува Европа

  • спорт

"Сините" срещу гранд от Италия

Левски щурмува Европа - 1
Снимка: Българска Федерация по Волейбол

Грандът от България Левски щурмува Европа във волейбола. "Сините" излизат в първи 1/4-финал от турнира ЦЕВ Чалъндж Къп.

Личното ми мнение е, че срещата трябваше да се играе пред препълнена зала Арена София.

Мачът все пак ще е в зала Левски София. Тя е домакинска за "сините", които са аутсайдери във волейболния дуел.

От 19:30 Левски приема италианския Монца.

Реваншът ще е на Апенините. Съперникът на "сините" е с баланс 7 победи и 6 загуби в италианския шампионат. Той е считан за най-силното вътрешно първенство по волейбол в света.

Играта на Левски ще ръководи 17-годишният Симеон Николов (на фотото). На диагонала ще е 19-годишният Венислав Антов. Основен посрещач е 19-годишният Владимир Гърков. Може да се очаква силно включване от друг супер талант - Александър Къндев, който също е посрещач, но е на 18 години.

Мачът ще се излъчва по БНТ 3, силно го препоръчвам за всички родолюбци, независимо от крайния изход на срещата. Защо младите ни звезди във волейбола не остават в България за дълго е друга тема. Все пак е прекрасно, че има такива играчи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА