Last news in Fakti

12 Януари, 2024 09:00 1 765 9

Десподов изпреварва Христо Бонев и се доближава до Христо Стоичков

  • кирил десподов-
  • футбол-
  • футболист на годината-
  • христо бонев-
  • христо стоичков-
  • паок

Ако играчът на ПАОК завоюва отличието, то той ще изпревари легендата на българския футбол Христо Бонев, който е бил награждаван три пъти в миналото

Десподов изпреварва Христо Бонев и се доближава до Христо Стоичков - 1

Българският национал Кирил Десподов е много вероятно и тази година да се окичи със званието “футболист на годината”. Ако играчът на ПАОК завоюва отличието, то той ще изпревари легендата на българския футбол Христо Бонев, който е бил награждаван три пъти в миналото.

Бившият играч на Литекс, ЦСКА - София и Лудогорец към момента има три статуетки, спечелени през 2018 г., 2021 г. и 2022 г. Също толкова има и един друг действащ футболист - Ивелин Попов, който обаче с изявите си не изглежда към момента пречка на Десподов да завоюва за трета поредна година наградата.

Ако 27-годишният състезател бъде отличен още веднъж, той ще се доближи по статуетки плътно до иконата на поколения родни спортисти - Христо Стоичков, който по време на активната си състезателна кариера цели пет пъти е оглавявал класацията.

Към момента най-много пъти е отличаван бившият футболист на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Манчестър Юнайтед, Монако и ПАОК - Димитър Бербатов, който 7 години е на върха сред родните си колеги.

Срокът за гласуване в анкетата за "Футболист на годината" е 14-и януари (неделя), а церемонията се очаква да е в началото на февруари.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Чудо големо !

    14 0 Отговор
    Те всички тия футболисти на годината закопаха бг футбола.
  • 3 урко

    21 0 Отговор
    Тия годишни награди от рода на Спортист на годината, футболист на годината и пр. тотално изгубиха смисъла си. След като това дърво ще задминава Стоичков и Бонев...Немам думи. Най-добре да ги закрият и да спрат да ги дават
  • 4 Герак Митко

    13 0 Отговор
    В България всичко е възможно. Щом, резервата Везенков стана спортист на годината, всеки може да стане и футболист на годината. Няма нещо което да ме учди.

    Коментиран от #9

  • 5 гост

    16 0 Отговор
    Аспарухов, Бонев , Стоичков са футболисти от световна величина, играли на няколко световни първенства, когато в тях участваха само 16 отбора, а този току що се отдалечил на стотина километра от България и хайде - равен с тях. Но нали мисирките трябва да захлебват с по някой ред !
  • 6 Локо Сф1956

    12 1 Отговор
    Смехотворно е, че ако станеш няколко пъти футболист на годината, ще надминещ Бонев и Стоичков. В България няма силна конкуренция. Години наред български футболист не е играл на европейско и световно първенство. Ето защо писателя на изложението не е трябвало да сравнява Деспотов с легенди на българския футбол.
  • 7 Сандо

    9 0 Отговор
    Да наредиш Десподов,едно футболистче средна класа дори за нашите стандарти,до легенди като Бонев и Стоичков,показва само колко ниско е нивото на сегашния ни футбол,а и въобще на спорта ни.
  • 8 аде аде

    6 0 Отговор
    тоя излетя в стратосверата приземи се че не можеш се върна и няма кой да те приземи сигурно ти плашат добре за писаниците, тоя деспотов няма аналог за сравнение със христо стоичков ,ало и ние гледаме футбол както и скапаната бг продукция ,която я правят такива като деспотов! гръцкият клубен футбол не е мерило за квалитетност и сравнения в европапросто, те са малко по живи от българските футболери но има световни стандарти за сравнения както на клубно ниво така и на ниво национален футбол и децата го знаят и си копуват фланелките им....
  • 9 Баце

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Герак Митко":

    също беше стАнАл футболиС на годината.