Last news in Fakti

12 Януари, 2024 15:00 2 097 2

Майката на Мбапе поискала 50% от доходите му за фондация, но се съгласила на 30%

  • килиан мбапе-
  • псж-
  • футбол

Проектът ще бъде управляван от майка му и ще помогне на 98 деца в техни житейски проекти

Майката на Мбапе поискала 50% от доходите му за фондация, но се съгласила на 30% - 1

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе призна, че ще отделя до 30% от своите приходи за новата инициатива “Вдъхновение от КМ”. Проектът ще бъде управляван от майка му и ще помогне на 98 деца в техни житейски проекти. В него ще участват 49 момчета и 49 момичета от 9 до 16 години от различни социални слоеве.

“Вдъхновение от КМ” ще предлага езикови курсове, културни и спортни излети, майсторски класове, както и различни престои на места, които са свързани с целите на участниците. Самият Мбапе и неговата майка разкриха как се е стигнало до тази инициатива, разговорите, които са имали, и как тя е поставила категоричен ултиматум на собствения си син, принуждавайки го по този начин.

“Няма да правя нищо за под 30%! Ще се пенсионирам и ще правя това, което всички останали: ще отида на почивка на Малдивите, няма да работя за теб!,” заявила Файза Ламари, майка на Мбапе.

Двамата участват в местна телевизионно програма, в която представят проекта, като в момента са излъчени само фрагменти, а цялото интервю ще бъде в ефир на 18 януари. Самият нападател допълва майка си и разговорите по повод този проект.

“Първоначално ми каза, че трябва да са 50% от приходите ми, но в крайна сметка се договорихме за 30%,” с усмивка споделя Мбапе.

В друг откъс от интервюто той споделя колко много би дал да може да се наслаждава в момента на някои ежедневни дейности.

“Сега бих платил много, за да мога да правя такива неща, които не изглеждат нещо особено за повечето хора,” казва французинът.

В края, естествено, е отделено време и за една от най-интригуващите теми в света на футбола за поредна година, а именно бъдещето на Килиан Мбапе и това с коя фланелка ще се изявява през следващия сезон. Той има договор с парижани до края на сезона, но отказва да го поднови. В същото време името му продължава настоятелно да е свързвано с Реал Мадрид, но самият играч за пореден път заявява, че не е взел категорично решение за своето бъдеще.

“Все още не съм взел решение за бъдещето, не съм направил своя избор. Имаме споразумение с президента, което постигнахме лятото, с което успяхме да защитим всички, независимо от моето решение. Да запазим спокойствието на клуба за предстоящите предизвикателства, което е важно. Другото е второстепенно,” завърши Мбапе.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неетнически французин

    2 0 Отговор
    истинските французи са по бели
  • 2 Жъээж

    0 0 Отговор
    Ебати крокодила.