Last news in Fakti

17 Януари, 2024 13:00 599 2

Фондация "Стилиян Петров" дарява над половин милион лева за битката с рака

  • стилиян петров-
  • футбол-
  • фондация-
  • селтик-
  • астън вила

Те са за 10 болници от цялата страна. Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София

Фондация "Стилиян Петров" дарява над половин милион лева за битката с рака - 1

Медицинска апаратура и оборудване за над половин милион лева закупи и дари фондацията на бившия капитан на националния отбор по футбол, "Селтик" и "Астън Вила" Стилиян Петров.

Те са за 10 болници от цялата страна. Средствата са от организирания на 6 септември миналата година "Мач на надеждата" в София. Тогава бяха събрани 856 512 лв.

В благотворителната си дейност фондация "Стилиян Петров" залага на увереността, че помощта трябва да бъде разпределена не само за националните болници, но и за тези, които се грижат за онкологично болните българи в цялата страна.

"Желанието ни беше да дарим точно това, от което съответните лечебни заведения се нуждаят, за да бъдем максимално полезни. Влязохме в контакт с всяко едно от тях и закупихме точно тази апаратура и оборудване, които самите те пожелаха и от които най-много се нуждаеха", обясни Стилиян Петров.

За сумата от 585 хил. лв. фондацията на българският национал закупи три напълно оборудвани с необходимите трансдюсери ехографа, електрохирургичен нож, два ЕКГ-апарата, лабораторен микроскоп, фризер за хистологични проби, радиологична камина и коагулометър.

Голямото дарение съдържа още - 10 инфузионни помпи, 48 кресла за инфузионни вливания, 70 стойки за инфузионнивливания, 48 болнични легла, 8 лежащи транспортни колички, 10 манипулационни колички, 5 инвалидни колички, 2 специализирани шкафа за операционна.

Апаратурата и оборудването са за 10 онкологични болници и диспансери в 6 града в страната - Бургас, Враца, Стара Загора, Варна, Русе, Плевен, за националните хематология и онкология в столицата, както и за детското онкологично отделение на ИСУЛ и за един от най-големите онкологични диспансери в София.

"Щастлив съм, че с усилията и огромните сърца на всички, които се включиха по един или друг начин в благотворителната кауза на нашата фондация успяхме да подсигурим на пациентите в България страдащи от онкологични заболявания по-добри и качествени условия за тяхното лечение", каза Стилиян Петров.

С остатъка от набраните в "Мача на надеждата" средства Стилиян и съпругата му Паулина ще помогнат финансово и на засегнати от коварната болест българи. За трудното решение на кого точно да бъдат дарени пари семейство Петрови ще разчита на експертното мнение на екип от специалисти, за да може сумата да бъде разпределена най-справедливо, ефективно и прозрачно.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    0 1 Отговор
    За да се пазите от рак на дебелото черво пийте някой от многобройните пробиотици с изчанчени имена, рекламирани един след друг по все телевизии 24/7.

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.